Başkan Zeyrek’tan tavan ücret açıklaması Başkan Zeyrek’tan tavan ücret açıklaması

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kiraz üreticisinin korkulu rüyası olan ve ağaçlardaki verim ve kalitenin düşmesine sebep olan kanadı noktalı sirke sineğe karşı, sirke ile biyoteknik mücadele kapsamında Turgutlu’da üreticiye destek oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Destek (1)

8 mahallede kiraz üreticisine destek

Verilen destek kapsamında Turgutlu’da kiraz üretimi yapan Karaköy, Ören, Kabaçınar, Hacıisalar, Kuşlar, Yunusdere, Kayrak ve Gögedik Mahallelerinde kiraz üreticilerine 6 bin 480 şişe elma sirkesi dağıtımı gerçekleştirildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Destek (2)

Haciiasalar Mahallesinde yapılan dağıtıma Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Turgutlu İlçe Başkanı, İlçe Tarım Müdürü, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Destek (6)

"Kimyasal kullanmadan meyve bahçelerinde mücadele edilecek"

Çiftçilerin yanında olduğunu vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, burada yaptığı konuşmasında,

“Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından kiraz üreticilerimize hibe edilen elma sirkeli pet şişelerin dağıtımını gerçekleştirdik. Üreticilerimizin mahsullerini daha sağlıklı ve verimli bir şekilde hasat edebilmeleri için bizler de elimizin taşın altına koyduk. Bu proje sayesinde üreticilerimiz kimyasal kullanmadan meyve bahçelerinde bulunan kanadı noktalı sirke sineğiyle mücadele edebilecekler. Bundan sonraki 5 yıllık süreç içerisinde de çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli hasat diliyorum” ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Destek (3)

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Destek (7)

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Destek (2)

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Destek (4)

Muhabir: RESULENUR KANTAR