Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yılı coşkuyla kutlandı. Pandemi nedeniyle iki yıldır kutlanmayan bayrama veliler yoğun ilgi gösterdi. İlk olarak Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sundu. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Manisa Valisi yaşar Karadeniz, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç katıldı.  İstiklal Marşını minik öğrenciler işaret diliyle okudu. Rengarenk kıyafetlerini giyen çocukların mutlulukları yüzlerinden okunurken, bayramlarını coşkuyla kutladı.

SİZLERİ SEVİYORUZ VE SİZLERE GÜVENİYORUZ

Törende bir konuşma yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102'nci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı milletçe büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan Aziz Milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, mücadeleyi zaferle neticelendirmiş ve 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla bağımsızlığını taçlandırmıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan gününü,  ülkemizin geleceği olarak gördüğü Türk çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Bu bayram sizler için şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Türkiye'mizin güçlü yarınları sizlerin omuzlarında yükselecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözü ile sizlere verdiği önemi ve sizlere olan güvenini vurgulamıştır. En önemli göreviniz milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, birlik ve beraberliğimizi korumak, yaşamak ve yaşatmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yerine getireceğinize olan güvenimiz tamdır. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gönülden tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİLER

Öğrenciler törende müzikli oyunlar oynadı, halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Mehter takımı, ritim grubu, bando takımı gösteri gerçekleştirdi. CÜNEYT HASÇELİK

 

Editör: TE Bilisim