Manisa Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Manisa’da bugüne kadar 3 milyon civarında Covid-19 aşısının yapıldığını açıkladı. Erkuş, “Toplumda korona ile savaşma açısından bizim için çok önemli bir yer arz eden aşı ile ilgili duyarlılığımızı ve çalışmamızı devam ettiriyoruz” dedi.  

Omicron'a bağlı koronavirüs vakaları yeniden artmaya başladı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, riskleri en aza indirmek amacıyla vatandaşların hatırlatma dozu aşıları olmasını istedi. Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından Manisa’da ilçe sağlık müdürlüklerinde, hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde hazırlatma dozu aşılar yapılmaya başlandı. Manisa’da bugüne kadar 3 milyon civarında aşı yapıldı.

AŞI KORONA İLE SAVAŞMADA ÖNEM ARZ EDİYOR

Manisa Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, “Halkın ilgisinin yoğun olması bizi mutlu ediyor. 6 ayı tamamlamış olan herkes için bir sonraki doz açıldı.  Özellikle duyarlı, bilinçli olan halkımız TÜRKOVAC, Biontech ve Sinovac aşılarını rahat bir şekilde olabiliyor. Aile sağlığı merkezlerinde mesai saatlerinde, hastanelerde 8.30-23.00 saatleri arasında aşı olabiliyor. Toplumda korona ile savaşma açısından bizim için çok önemli bir yer arz eden aşı ile ilgili duyarlılığımızı ve çalışmamızı devam ettiriyoruz. Evlerde yürümeyen, evden çıkamayan, hasta, yaşlı vatandaşlarımızın aşılarını yapıyoruz ya da köylerde erişimi ulaşımı zor bölgeler için aşı planlaması ve uygulaması yapmaya başladık” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ’NDEN VATANDAŞLARA AŞI OLUN ÇAĞRISI

Manisa’da bugüne kadar gerçekleşen aşı sayısından bahseden Erkuş, “Manisa’da bugüne kadar toplam 3 milyon civarı aşı yapılmıştır. 1 milyon üzerinde birinci doz, 1 milyon ikinci doz, 1 milyon civarında da hatırlatma dozu olarak Covid-19 aşısı yapılmıştır. Omicron'a bağlı vakalar son günlerde artış göstermeye başlamıştır.  Riskleri en aza indirmek için sizde COVİD-19 aşınızı hastanelerde randevulu ya da randevusuz şekilde 8.30-23.00 saatleri arasında istediğiniz aşıyı yaptırabilirsiniz. Son aşı dozu üzerinden 6 ay geçmiş, son 2 ay içinde COVİD 19 virüsüne yakalanmamış, 12 yaş üzeri tüm vatandaşlar Covid-19 Hatırlatma dozu aşısı yaptırabilir” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim