Yüzyıllardır Muharrem ayının başlamasıyla birlikte 12 gün oruç tutan Aleviler, dün Manisa Cemevi’nde hazırlanan lokma ve aşure ile oruç açtı. 
Bürokrat ve politikacılardan yoğun katılım 
Manisa Hacı Bektaş Veli Derneği Manisa Şubesi’nin organize ettiği, Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinden dolayı Matem Orucu olarak da ifade edilen Muharrem Orucu’nun açılışına siyasi partiler ve bürokratlar da ilgi gösterdi. 
Cemevi binası önünde yapılan oruç açımına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi,  Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, Yunusemre Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Levent Tokay, CHP İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, Şehzadeler Belediyesi başkan yardımcısı, CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şube Başkanı Bektaş Kılınç ve Alevi vatandaşlar katıldı. 
Kerbela’da katledilen Hz, Hüseyin’in acısı 1400 yıldır yüreklerde
Alevi Dedesi Muhammet Akgül, Alevilerin  bin 400 yıldır Kerbela’da katledilen Hz. Hüseyin’in acısını yüreğinde yaşadığını belirterek, birlik beraberlik mesajları verdi. Alevi Dedesi Akgül’ün İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için yaptığı duanın ardından 12 gün oruç tutan Aleviler pişirilen lokma ve aşure ile matem orucunu açtı. Cüneyt HASÇELİK

Editör: TE Bilisim