“Et ve Et Ürünleri Resmi Kontrol Uygulamaları” eğitimine; İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli personeller ile Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kahramanmaraş, Konya, Ordu, Rize, Şırnak illerinden kesimhane, parçalama, et ve et ürünleri işletmelerinin resmi kontrollerini gerçekleştiren Veteriner Hekimler, Gıda Mühendisleri ve Ziraat Mühendisleri katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “ Et ve et ürünleri işletmelerinde çiftlikten çatala gıda güvenirliğinin sağlanması için gıdanın işletmelere kabulünden dağıtım aşaması da dâhil olmak üzere tüm aşamalarının resmi kontrolleri önem arz etmektedir. Toplum sağlığı açısından sofralara güvenilir et ve türevi ürünlerin ulaşmasında bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Et ve et ürünlerinin yasal olmayan yollardan girişinin önlenmesi, yakalanan ürünlerin kontrol ve denetim mekanizmasının İl Müdürlüklerimizin yetkisinde olmasından dolayı bu eğitimin sizlerin ve bizim açımızdan faydalı olacağını düşünüyorum. Eğitimde et ve et ürünlerinin resmi kontrolleri eğitici arkadaşlar tarafından detaylı olarak sizlere anlatılacaktır. Şimdiden eğitime katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.
21-23 Haziran 2022 tarihlerinde devam edecek olan eğitim, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde görevli konu uzmanı Veteriner Hekim Hamit Demirtaş ve Veteriner Hekim Fatma Pınar Kalgay, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ziya Günal, Veteriner Hekim Murat Gökçek ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Onur Akbulut tarafından verilecektir.

Eğitimde; kesimhane, parçalama, et ve et ürünleri işleyen işletmelerin resmi kontrolleri ile ilgili 5996 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikler kapsamında uygulamada birlikteliği sağlamak amacıyla bilgilendirme yapılacak, resmi kontrollerde karşılaşılan problemlere çözüm bulunmasına yönelik bilgi alışverişinde bulunulacaktır.
İl Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitler Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitim programının açılışına; İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Gıda ve Yem Şube Müdürü Defne Bacınoğlu, İl ve İlçede görevli konu sorumlusu teknik personeller ve diğer illerden gelen teknik personeller katıldı. HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilisim