Manisa Hemşeri Kültürleri Dayanışma Derneği Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının hayırlı olmasını dileyen Manisa Hemşeri Kültürleri Dayanışma Derneği ve Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Dr. Ragıp Güneş, Gençlik ve Sor Bakanlığına bağlı Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçen “Yüzme Bilmeyen Projesi’nin önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, vatandaşları açılan yüzme kurslarına davet etti.

BU TÜR OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇMENİN YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR

Güneş, “Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz yüzme ilgili güzel bir çalışma yapıyor. Akademi mezunu hocalar eşliğinde yüzme kursu veriliyor. Yüzme kursu deyip geçmemek lazım. Neden diye sorarsanız özellikle yaz dönemlerinde sık sık şu ırmakta yüzen 16-17 yaşındaki genç kızla ablası boğuldu, oğlumuzla amcası birlikte ırmakta gittiler. Bu tür haberleri sık sık duyuyoruz. Bunların önüne geçmenin yolu bilgi, birikim ve eğitimden geçiyor. Devletimiz bu konuda çok güzel bir adım atmış.  Müdürlüğümüz Migros’un arkasındaki yurdu güzel bir havuz kurmuş. Ben bizzat gittim, eğitime başladım. Yüzmeyi biliyorum ama tam olarak öğrenmek istiyorum.  Bu konu bize de ilgilendiriyor. İleride belki dernek başkanlarımıza ve yönetici arkadaşlarımıza ilk yardım ve ilk yardım tekniklerini öğrenmeleriyle çalışma yapabiliriz. Aldığınız bu eğitimlerle insanların hayıtını kurtarmam şansınız var. Bu eğitimden geçiyor. Bu eğitimler zor değil” diye konuştu.

KADIN KOLLARI KATKI SAĞLAYACAK

Güneş, “Kadın kollarının kurulumuyla ilgili çalışmamız vardı. Çalışmamız tamamlanmak üzere. Bu bize ne sağlayacak. Bu bize Hemşeri Kültürleri Dayanışma Derneğimizin daha kapsamlı üretmeye yönelik etkinliğini sağlayacağı kanaatindeyiz. Kadınlarımızın hemşeri derneklerine değen elleri bize her zaman hayır ve bereket olarak katkıda bulunacaktır. İnşallah bu konuda çalışmalarımız olacak” dedi.

HALK OYUNLARI ÖĞRENECEKLER

Güneş, “Geleneklerimizi, göreneklerimizi en güzel şekilde ifade eden halk oyunları ile ilgili de çalışma yapmak istiyoruz. Dernek başkanlarımızın özellikle önemli günlerde bunu topluma tanıtması ve yaşatması çok önemlidir” dedi. CÜNEYT HASÇELİK  

Editör: TE Bilisim