Manisa’da vatandaşlar ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti. Namaz öncesi vaaz veren Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, iki yıllık aranın ardından yeniden teravih namazı kılmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Özellikle çocukları camide görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Soykök, çocukların daha çok camilere getirilmesini istedi.  

Manisa’da vatandaşlar Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıldır camide kılamadıkları teravih namazını bu yıl yeniden camilerde kılmanın mutluluğunu yaşadı. Teravih namazlarını evde kılmak zorunda kalan vatandalar, bu yıl normalleşmeyle birlikte ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti. Özellikle çocuklarda büyükleriyle beraber camiye gelerek teravih namazını idrak etti. Manisa’da 1490-1491 yılında yapılan tarihi Hatuniye Camii’nde ilk teravih namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


YENİDEN TERAVİH NAMAZI KILMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ
Namaz öncesi vaaz veren Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, iki yıllık aranın ardından yeniden teravih namazı kılmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Özellikle çocukları camide görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Soykök, çocukların daha çok camilere getirilmesini istedi. 


HATİMLİ NAMAZ KILINAN CAMİLER
Manisa’da Ramazan ayında 21 camide teravih namazı, 11 camide ise sabah namazı hatimle kılınacak.  Manisa Merkez’de Hatimle Teravih namazı kılınan camiler Sultan Camii, İvaz Paşa Camii, Millet Çarşısı Camii. Hatimle sabah namazı kılınan camiler ise Sultan Camii, Molla Şaban Camii, Çatal Camii, Nişancıpaşa Camii, Dervişali Camii, Laleli Mesir Camii, Hacı Yahya Camii ve Yeşil Camii. CÜNEYT HASÇELİK
 
Editör: TE Bilisim