Manisa’da özellikle konut arzı konusunda sıkıntı yaşandığını ve yeterli konut olmaması nedeniyle fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Aslan Yılmaz, atılan adımla birlikte yeni konut arzının da sağlanabileceğini söyledi. Kentte özellikle Yunusemre ilçesinde Karaali, Güzelyurt, Muradiye ile birlikte Saruhanlı ilçesinde inşaat ve emlak alanında hareketlilik olacağını kaydetti.

 

 

Ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar için açıklanan ‘Konut Finansmanı Projesi’ hem inşaat sektörünü canlandıracak hem de konut arzının artmasını sağlayacak. Manisa’da sektör temsilcileri açıklanan konut kredisi paketlerinin önemli bir fırsat olduğunu belirterek, ev almayı isteyenler için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Kentte özellikle Yunusemre ilçesinde Karaali, Güzelyurt, Muradiye ile birlikte Saruhanlı ilçesinde inşaat ve emlak alanında hareketlilik sağlayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile istişareler doğrultusunda ‘İlk evim Konut Finansman Paketi’, ‘Genişletilmiş Konut Finansman Paketi’, ‘İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi’ olmak üzere 3 çözüm paketi oluşturdu. İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi ile de 1 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla asgari yüzde 40’ı tamamlanmış ve yüzde 50’si satılmamış inşaat projesi sahibi KOBİ ve KOBİ dışı inşaat şirketlerinin tamamlanmayan inşaatlarını tamamlamaları hedefleniyor. Konuta yönelik destek paketleri ev sahibi olmak isteyenlere önemli fırsatlar sunuyor.

ATILAN ADIMLA YENİ KONUT ARZI SAĞLANABİLECEK

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, inşaat ve emlak sektörünün artan maliyetler karşısında bir süredir zor durumda olduğunu ancak açıklanan Konut Finansmanı Projesinin can suyu olacağını söyledi. Manisa’da özellikle konut arzı konusunda sıkıntı yaşandığını ve yeterli konut olmaması nedeniyle fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Aslan Yılmaz, atılan adımla birlikte yeni konut arzının da sağlanabileceğini söyledi. Kentte özellikle Yunusemre ilçesinde Karaali, Güzelyurt, Muradiye ile birlikte Saruhanlı ilçesinde inşaat ve emlak alanında hareketlilik olacağını kaydeden Aslan Yılmaz, “Manisa’da çok fazla arsa olmadığı için konut üretimi azalmıştı, piyasa şartları da etkili olmuştu. Projeleri bitenler de yeni projelere başlamamıştı. Sıkıntıya giren, fiyat artışlarından dolayı sıkıntıya giren inşaat firmaları için fırsat olabilecek bir proje. İnşaat firmalarının tamamlanmamış projelerine yönelik finansman sağlaması da sektör için iyi olacaktır. İnşaatını satamayan, yüzde 75’i bitmiş ama piyasa durumundan dolayı satamayan inşaat firmaları için konut kredilerinin düşmesi büyük bir fırsattır” dedi.

VATANDAŞLAR İÇİN DE FIRSATLAR SUNUYOR

Sektör temsilcisi Aslan Yılmaz, inşaat sektörünün yanı sıra vatandaşlar için de önemli fırsatlar sunan bu paketin değerlendirilmesini tavsiye etti. Aslan Yılmaz, “Ev almayı planlayanlar için büyük bir avantaj oldu. Çünkü enflasyon artışının olduğu bir yerde yüzde 0,99 olan kredi çok uygun oluyor. Ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Talebin fazla olmasını bekliyoruz. İnsanlar şimdiden bile ‘ev alalım artık’ demeye başladılar. Çok avantajlı bir durum var. Uygun bir ev bulan herkesin bu kredi olanaklarını değerlendirmesi çok uygun olacaktır. Enflasyonun çok çok altında bir kredi imkanı sunulmuş ve bu çok olumlu bir adım. Hem konut alanlar için hem inşaatını tamamlayamayan, bekleyen sektör için de bir avantaja dönüştü. En azından onlar da inşaatını bitirecek” dedi. CÜNEYT HASÇELİK 

Editör: TE Bilisim