Ayrıca 26-27 Mart’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak olan Ümitler Judo Kupası’nda ise Zilan Ertem, Mehmet Şahin Ertem,  Gülşen Tanrıkulu, İsmail Durbak ülkemizi temsil edecek. Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını ifade eden Manisa Judo İl Temsilcisi Serhat Demir, “Haftanın 7 günü burada faal olarak antrenmanlarını sürdürüyorlar.  Bunun 3 günü kondisyon antrenmanıyla, diğer 4 günü teknik antrenmanlarla beraber hazırlık yapıyoruz” dedi.

Manisa’da judo sporuna olan ilgi her geçen gün artıyor. Bugün Manisa’da aktif judo yapan lisanslı sporcu sayısı 325 erkek, 275 kadın olmak üzere 600’e yükseldi.  Manisalı judocular Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılarak şehre gurur yaşatmaya devam ediyorlar.  Milli takımda 15 sporcu bulunuyor. Milli takım formasıyla son zamanlarda yurt dışında başarılı sonuçlar elde ediliyor.

26-27 MART’TA AZERBAYCAN’DA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER

Avrupa Judo Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan ve 12-13 Mart 2022 tarihleri arasında Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası’nda Zilan Ertem 40 kiloda Şampiyonluğa ulaşırken, İsmail Durbak 73 kiloda 5., Gülşen Tanrıkulu 44 kiloda 5., Mehmet Şahin Ertem 50 kiloda 7. oldu. Pınar Boğa 48 kiloda, Ahmet Dikici 50 kiloda, 52 kiloda Sura Nil karasu ve 44 kiloda Merve Kaya ve 81 kiloda Abdullah İnci ülkemizi temsil ettiler.   26-27 Mart 2022 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan Ümitler Judo Kupası’nda ise Zilan Ertem, Mehmet Şahin Ertem,  Gülşen Tanrıkulu, İsmail Durbak ülkemizi bir kez daha temsil edecek.

ELDE EDİLEN BAŞARILAR TESADÜF DEĞİL

Manisa Judo İl Temsilcisi Serhat Demir, “Haftanın 7 günü burada faal olarak antrenmanlarını sürdürüyorlar.  Bunun 3 günü kondisyon antrenmanıyla, diğer 4 günü teknik antrenmanlarla beraber hazırlık yapıyoruz. Faaliyetler planlı ve programlı bir şekilde devam ediyor. Buradaki en güzel özellik şu. İlimizde antrenör sayısı iyi durumda. Bunların hepsi istisnasız üniversite mezunu ve akademik anlamda da güzel çalışmalar içerisinde. Yüksek lisansını tamamlayanlar var. aynı zamanda Judo Federasyonumuzun çeşitli kurullarında yer alan antrenörlerimizde var. Manisa’da 17-18 tane antrenörümüz var. Manisa sadece Manisa’da değil federasyonun içinde de var. Manisa’da judoyu bir şekilde yukarıya çıkarıyoruz. Alt yapı yapılarımız çok güzel geliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Salihli Belediyesi judoya büyük önem veriyor. Okullarımızda hocalarımız çalışıyor. İster istemez hamuru iyi yoğuran, iyi hazırlayan ve iyi kalıba döken ustalar varken oradan da güzel ürünler çıkıyor diye düşünüyorum. Milli takımlar seviyesinde güzel dereceler elde etmeye başladık. Uluslar arası anlamda Balkan Şampiyonası, ardından Avrupa ve Dünya Şampiyonası bunlar kaçınılmaz oluyor. Bunlar tesadüf olmuyor. Bir şeylerin tesadüf olmadığı şuradan anlaşılıyor. Alınan dereceler üst üste aynı sporcularla devam ediyorsa bunlar tesadüf değildir. Bunlar çalışmanın bir ürünüdür. Arkasını takip etmenin bir ürünüdür. Burada fedakarlık yapan anne ve babalar çok önemlidir. onların desteği bizim için çok değerlidir. Salonlarımız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı. Müdürümüz Yunus Öztürk spordan gelen biridir. Bize sınırsız destek sağlıyor. Tesis ve malzeme desteği konusunda katkı sunuyor. Başarılı olan sporcuların ödüllendirilmesi ve onure edilmesi, antrenörlerin onure edilmesi bizlere değer verildiğini gösteriyor.  Milli takımlarda 15 sporcumuz var. Avrupa’da en son dereceyi Zilan Ertem yaptı. Avrupa Şampiyonu oldu. Mert Şişmanlar burada yetişti, olimpiyat kotasını son anda kaçırdı. Hilal Öztürk evet Galatasaray’a geçti ama özünde bizim sporcumuz. Bu 15 sporcumuz olimpiyat yolunda gidiyorlar. Şuna inanıyorum ki sporcularımız olimpiyata katılırlar. Judocularımız Azerbaycan’da yapılacak olan yarışmaya katılacaklar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere belediyelerimizin çok büyük katkıları var. Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz Manisa’ya destek oluyor. Salihli’de hakem eğitimin gerçekleşmesine katkı sundu. Kendisine teşekkür ediyoruz.  Judonun Manisa’da gelişmesine katkı sağlayan müdürlerimize, belediye başkanlarımıza, antrenörlerimize, anne babalara teşekkür ediyoruz” dedi.

ZİLAN ERTEM’DE HEDEF OLİMPİYATLAR

Hırvatistan’da yapılan Ümitler Avrupa Kupası’nda 40 kiloda şampiyon olan Zilan Ertem, “16 yaşındayım. 6 senedir bu sporu yapıyorum. Geçen sene Avrupa ikincisi oldum. Bu sene Hırvatistan’da birinci oldum. İnşallah bunun devamı gelecek. Avrupa Şampiyonası, EYOF ve Dünya Şampiyonasında derece elde ederek bayrağımı göklerde dalgalandıracağım. Çalışarak, çaba göstererek olimpiyatlara katılmak istiyorum. Judo için hocalarımız okula geldi. Kim katılmak ister değince bende katıldım. İyi ki de katılmışım” diye konuştu.

DAHA ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ

48 kiloda yarışan Pınar Boğa, 7-8 yıldır judo sporunu ile ilgilendiğini ifade ederek, “İdmanlarımız güzel bir şekilde devam ediyor. 2019 ve 2022’de Türkiye şampiyonluklarım var. Avrupa Kupası’nda yarıştım. Derecem olmadı ama daha çok çalışıp ileriye gideceğiz” dedi.  44 kiloda mücadele eden Judocu Gülşen Tanrıkulu, “7 seneden beri bu sporu yapıyorum. Avrupa Şampiyonasında 5. oldum. Daha iyi olmak için antrenmanlarımızı sürdürüyoruz” dedi.  73 kiloda mücadele eden İsmail Durbak, 11 yaşında bu spora başladığını ifade ederek, 6 yıldır bu sporla uğraştığını dereceleri yavaş yavaş yakalamaya başladığını söyledi. Durbak, “Türkiye Şampiyonasında 3. olurken, Avrupa’da ise 5. oldum. Önce Avrupa, ardından Dünya Şampiyonluğunu düşünüyorum” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim