Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2022 Yılı Birinci Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda suya yüzde 25 kararı çıktı. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonun MASKİ Genel Müdürlüğünün 2022 Yılı Güncel Bütçe tarifesi ile ilgili rapor görüşüldü. Oylamaya sunulan madde AK Parti, MHP’nin oylarıyla ok çokluğuyla kabul edilirken, İyi Parti ve BBP ret oyu verdi. Meclisi terk eden CHP ise oy kullanamadı.

ARALIK AYINDAN BUGÜNE YÜZDE 294 ARTIŞ OLMUŞ

Madde ile ilgili söz olan İyi Parti Manisa Büyükşehir Grup Başkanvekili Gökhan Köse, “Yapılan zam oranı ilk rakamlara göre düşmüş. Burada vatandaşa çok yansıyor. Ben TÜİK rakamlarına bakıyorum Aralıktan bugüne kadar yüzde 45,72 enflasyon var diyor. Buna böyle baktığımızda Aralıktaki 20 ton su tüketen bir yerin 102 lira su bedeli, bunun da yüzde 40’ı atık su bedeli olmak kaydıyla bununda 143 lira bir ödemesi var. Aralık ayında 143 lira ödeyen bir kişi şimdi 505 ödeyecek. Hadi yüzde 25 olunca 400 olsun. Aralık ayından bugüne yüzde 294 artış olmuş. ” dedi.

KOMİSYON OLARAK YÜZDE 25 KONUSUNDA ANLAŞTIK

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, konuyu toplantılarda ele aldıklarını ifade ederek, “Zam yapmak çok ta meclis üyelerin, belediye başkanların çok istediği bir şey değil. Ama şartlar itibariyle elektrik arttı, akaryakıt arttı, personel giderleri. Ana hatlardaki büyük artışlar nedeniyle bu zam yapıldı. Komisyon olarak yüzde 25 zam konusunda uzlaşmaya vardık” dedi. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. AK Parti ve MHP’nin oylarıyla madde oy çokluğuyla kabul edilirken, İyi Parti ve BBP hayır oyu verdi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim