Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Erkan Özşen,  sektörde altın bankacılığının kurulumunun heyecanının yaşandığını ifade ederek, “Bizde Türkiye’deki kuyumcu oda ve dernekler olarak buna iştirak etmek istiyoruz. Buradan esnaflarımızın ve üyelerimizin faydalanmasını istiyoruz. İnşallah güzel bir şey ortaya çıkar” dedi.


Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği, İstanbul Kuyumcular Odası’nın tarafından sektörün finans ve kredi sorunlarını çözmek için kurulacak Altınbank için destek verecek. Manisa Merkez’de 100 kuyumcu olmak üzere il genelinde 350’e yakın kuyumcu bulunuyor.  Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Erkan Özşen, “Sektörümüzde altın bank kurulumunun heyecanı yaşanmakta. İstanbul Kuyumcular Odası’nın önderliğinde yapılan bir girişimdir. Altın bankacılığı sektörümüzün finansal faaliyetlerini daha kolaylaştırmak adına kurulan bir banka. Şuan kurulum aşamasında. Bizde Türkiye’deki kuyumcu oda ve dernekler olarak buna iştirak etmek istiyoruz. Buradan esnaflarımızın ve üyelerimizin faydalanmasını istiyoruz. İnşallah güzel bir şey ortaya çıkar” dedi.

DİĞER BANKALARIN SUNDUĞU HİZMETLERİ KAPSAYACAK

Altınbank’ın diğer bankaların vatandaşları sunduğu hizmetleri de sağlayacağını ifade eden Özşen, “Altın bankacılığı sadece kuyumcu sektöründe hizmet verecek bir banka değil. Vatandaşlarımız için de diğer bankaların verdiği hizmetlerin hepsini kapsayan bir banka oluyor. Tabi daha çok kredilendirme faaliyetleri kuyumculuk üzerine kuyumcular üzerine yürüyecektir. Diğer bankaların yaptığı tüm faaliyetleri de bünyesinde kapsayacaktır altın bankacılığı” diye konuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE SAYI 40 BİNİ BULUYOR

Türkiye genelinde kuyumculukla uğraşanlardan bahseden Özşen, “Türkiye genelinde 35 bin tane perakende esnafımız var. Bunun haricinde atölyelerimiz var, toptancılarımız var, yaklaşık 40 bini kişiyi buluyor sayımız. Manisa Merkez’de biz 100 kişiyiz. İlçelerimizle beraber 350’e yakın kuyumcu bulunuyor” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim