MAGİD Başkanı Aslan Yılmaz, “Üyelerimizle birlikte bir araya gelip sorunlarımızı istişare edip dertleşip beraber iftarımızı açtık. Bizleri bu iftar sofrasında buluşturan Allaha da sonsuz şükürler olsun. Bu yıl da hayırsever üyelerimiz tarafından ortak yaptığımız zekat havuzunda yaklaşık 2 bin 500 aileye 200 TL’lik alışveriş kartı dağıttık. Çünkü Ramazan paylaşmaktır” dedi.

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) geleneksel iftar yemeğini Kadir Gecesi’nde gerçekleştirdi. Cumhuriyet Mahallesi Birlik Camii Taziye ve Kültür Evi önünde gerçekleşen iftar yemeğine dernek üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı. Dernek ayrıca sosyal sorumluluk kapsamında oluşturduğu zekat havuzunda 2 bin 500 aileye 200 TL’lik alışveriş kartı dağıttı.

400 KİŞİLİK İFTAR

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, iftara katılan herkese teşekkür etti. Yılmaz, “Pandemi sürecinden dolayı insanlar farklı bir sıkıntının içerisine girmişti. Kimse kimseyi ziyaret edemez olmuştu. Kimse kimseyi davet edemez olmuştu. Çok şükür pandemiyi atlattık. Mübarek Ramazan ayındayız. Daha önce teravihsiz namaz kılınıyordu, camilerimiz kapalıydı. İftarsız, sahursuz, misafirsiz bir Ramazan geçirmiştik. Şükürler olsun ki bu süreci atlattık. Bu senede Manisa İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğini bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi’nde gerçekleştirdik. Dernek olarak üyelerimiz ve sektör temsilcilerimizle birlikte yaklaşık 400 kişilik bir iftar programı düzenledik. Üyelerimizle birlikte bir araya gelip sorunlarımızı istişare edip dertleşip beraber iftarımızı açtık. Bizleri bu iftar sofrasında buluşturan Allaha da sonsuz şükürler olsun” dedi.

2 BİN 500 AİLEYE 200 TL’LİK ALIŞVERİŞ KARTI DAĞITILDI

Dernek olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Bu yıl da hayırsever üyelerimiz tarafından ortak yaptığımız zekat havuzunda yaklaşık 2 bin 500 aileye 200 TL’lik alışveriş kartı dağıttık. Çünkü Ramazan paylaşmaktır. İslam’ın 5 şartından biri olan zekattır. Biz bu zekatlarımızı da vermek durumundayız, paylaşmak durumundayız. Ramazan paylaşarak güzel olur. Biz sıkıntılarımızı maddi manevi varlıklarımızı paylaşarak giderebiliriz. Yoksa aksi halde bir kesimin çok zengin olması, bir kesimin çok gariban olması doğru bir durum değil. İnsanlar birbirlerine yardımcı olmak zorunda. Bizim doğamızda bu var. Yaradan bize böyle emretmiş. Ve bizlerde bunun gereğini yapmak durumundayız her zamanda yapıyoruz” diye konuştu.

HER ŞEYE RAĞMEN ÜMİDİMİZİ KORUYORUZ

Sektörün büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu ama eski günlere dönme konusunda ümitli olduklarını belirten Yılmaz, “Pandemi, savaşlar, ekonomik sıkıntılar derken sektörümüz çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Sektörümüz lokomotif sektör olduğu için en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Yine de umutluyuz. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Fiyatların yüksek olmasına rağmen umut ediyoruz ki bir an önce savaşlar bitsin, şu ekonomik sıkıntılar bitsin. Ve bizlerde işlerimize devam edelim. Hiç kimse işsiz kalmasın. İstihdam olsun, üretim olsun, ülkemiz ihracat yapsın. Ülkemizin milli geliri artsın diye hep ümitliyiz. Ümidimizi koruyoruz. İnşallah tekrar o günlerimize geri döneceğiz. Sektörümüzün sorunlarını dile getiriyoruz. Her mecrada dile getirip çözümü noktasında fikirlerimizi beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim