Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Tümgeneralliğe terfi ederek Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına atandı. Osmaniye İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul ise Manisa İl Jandarma Komutanı oldu.  12 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığının 2018/100 sayılı kararı ile Albay rütbesinden Tuğgeneral rütbesine terfi ettirilen Tuğgeneral Selçuk Yıldırım 28 Ağustos 2019 tarihli 2019/299 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 09 Eylül 2019 tarihinden itibaren Manisa İl Jandarma Komutanı olarak görev yapıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı 2022 yılı Atama ve Terfilerine göre Manisa İl Jandarma Komutanı Yıldırım, Tümgeneralliğe yükseldi, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı görevine atandı. Osmaniye İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul ise Manisa İl Jandarma Komutanı olarak atandı.

MANİSA’NIN YENİ JANDARMA KOMUTANI TUĞGENERAL ZAFER TOMBUL KİMDİR?

1970 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğmuştur. İlk ve Orta öğrenimini Yeşilyurt ilçesinde tamamlamıştır. 1984-1988 yılları arasında Maltepe Askeri Lisesinde öğrenim görmüş, 1992 Yılında Kara Harp Okulundan Jandarma Teğmen olarak mezun olmuştur.  1992-2019 tarihleri arasında Jandarma Teşkilatının çeşitli kademelerinde Tim, Karakol, Bölük, İlçe Jandarma Komutanlıkları yapmış ve Jandarma Genel Komutanlığı Karargahında çeşitli görevlerde bulunmuştur.  Cumhurbaşkanlığının 28 Ağustos 2019 tarihli ve 2019/300 sayılı kararnamesi ile Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı görevine atandı.  Yeni atama ile Manisa İl Jandarma Komutanı oldu. Zafer Tombul evli olup 2 çocuk babasıdır. TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Başarı Madalyası, Azerbaycan Madalyası, Kazakistan Madalyası, Kırgızistan Madalyası sahibi olup İngilizce bilmektedir.

İLK DEFA KADIN GENERAL ATAMASI GERÇEKLEŞTİ

Jandarma Genel Komutanlığına mensup 2 Tümgeneral Korgeneralliğe, 16 Tuğgeneral Tümgeneralliğe, 14 Albay ise Tuğgeneralliğe 30 Ağustos 2022 tarihinden itibaren terfi etti. İlk defa Jandarma Genel Komutanlığına kadın general ataması gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz Tuğgeneralliğe terfi ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu. Jandarma Genel Komutanlığına mensup 69 general ve albayın yeni görevleri belli oldu. Ayrıca, Jandarma Genel Komutan yardımcılığına Korgeneral İsmail Balıbek ve Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu atandı. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim