Manisataksiciler, güvenlik zaafiyeti hakkında sorunlarını dile getiriyor. Fiyatların, güvenlik zafiyetlerinin ve masrafların mesleklerini karanlık bir yola sürüklediği belirtiliyor. Fiyatların artması ile son dönemlerde müşteri sayısının azaldığı ileri sürülüyor. Konu ile ilgili Meydan Gazetesine özel açıklamalarda bulunan taksici İlkay Ulubaş, mesleğin uzun yıllar geçmesine rağmen değişikliğe uğramadığını söyledi. Ulubaş, Martı TAG hakkında ise sert açıklamalarda bulundu. 

“Ulaşım konusunda sorun olsaydı devletimiz çözüm bulurdu”

Ulubaş, Martı TAG uygulaması için, “Biz Manisalı taksiciler olarak Martı TAG uygulamasına karşıyız. Uygulamanın kurucusunun önyargılı ve patavatsız bir insan olduğunu düşünüyorum, kendisini sevdiğimiz söylenemez. Kurucuları için şahsi görüşüm kendini bilmez, patavatsız biri. Mesleğimiz hakkında her taksici kötü biri ve yolcu almıyor şeklinde benzetmeleri oluyor. Kendisi dediğimiz gibi çok önyargılı bir insan tabi ki her meslekte sorumsuz, kendini bilmez insanlar oluyor ama birkaç kişi için tüm taksicilere leke atmaya çalışıyor kendisi. Her taksici aynı kefeye konulmaz. Eğer ki ulaşım konusunda bir sorun olsaydı devletimiz buna çözüm bulurdu zaten” diye konuştu.

“Değişen tek şey araba modelleri”

Mesleğini zorlu şartlarda yaptığını ifade eden taksici İlkay Ulubaş, “Taksi şoförü olmak her türden değişik insanlar ile uğraşmak demek. En büyük zorluğumuz kendini bilmeyen insanlar ile uğraşmak oluyor. Her ne kadar iyi kalpli insanlar ile karşılaşsak da kendini bilmeyen insanlar ile çok sık denk geliyoruz. Trafik bizi en zorlayan etkenlerden biri. Hem trafik hem müşterilerin sorumsuzca davranması bizi en çok yoran faktörler. Taksicilik mesleğinde geçmiş yıllara göre bir değişim yok. Değişen tek şey araba modelleri oluyor. 30 yıl önce meslek nasıl devam ediyorsa bugün yine aynı şekilde devam ediyor. Akaryakıt ve benzin fiyatlarının değişmesi bizi kötü etkiliyor” şeklinde konuştu

Manisa'da motosiklet sayısı otomobil sayısını geçti Manisa'da motosiklet sayısı otomobil sayısını geçti

“Fiyatlar yeterli değil”

Taksi fiyatları ve araç masraflarının fazla olduğunu söyleyen Ulubaş, “Akaryakıt zamları bizimde zam yapmamıza neden oluyor. Hem taksiye yaptığımız zam hem akaryakıta gelen zamlar bizim işimizi çok zorlaştırıyor. Fiyatlar ne kadar artarsa müşteri o kadar azalıyor. Zam yapmamızın tek nedeni sadece akaryakıt ile sınırlı kalmıyor. Sanayi ve araçların bakım masrafları gelir gider dengesini korumamız için zam yapmamıza sebep oluyor. Taksimetre fiyatlarının değişmesi gerekiyor. Şu an için fiyatlar maalesef yeterli değil. Fiyatlara zam gelmesi elbette ki hem müşteriler hemde bizim için iyi olmuyor ama güncel fiyatlarımızın yeterli olmadığını düşünüyoruz” dedi.

“Taksiciler güvenlik sorunu yaşıyor”

Ulubaş Manisa'da taksiciler güvenlik sorunu yaşadıklarını belirtti. Ulubaş sözlerinin devamında, “Manisa’da taksiciler çok fazla güvenlik tehlikesi yaşıyor. Özellikle son zamanlarda meslektaşlarımızın başına gelen olaylar bizi üzüyor. Kısa bir süre önce Manisa’da bir meslektaşımız daha saldırıya uğramıştı. Bu tarz olaylar bizzat benimde başıma geldi. Manisa’dan İzmir’e yolcu götürürken müşterimiz yolda verdiği ücreti indiğinde geri almaya çalışmıştı. Çok zor anlar yaşamıştım” ifadelerine yer verdi.

“Mesleğin geleceğini karanlık görüyorum”

Taksicilerin gelecek kaygılarının bulunduğunu ve her an risk içinde mesleklerini yapmak zorunda kaldıklarını ileri süren Ulubaş, son olarak şunları söyledi: “Manisalılar taksilere her zaman ilgi gösteriyor bu yönden sorunumuz yok. Son 5 yılı göz önüne alırsak taksilere talep arttı ancak son zamanlarda gelen zamlar yani fiyatların yükselmesi ile müşteri sayısı birkaç ay içinde düştü. Bu şekilde devam edersek taksicilik mesleğinin geleceğini karanlık görüyorum. Fiyatlar, zamlar ve güvenlik zaafiyeti mesleği çıkmaz sokağa götürüyor.” 

Muhabir: EGEMEN PİŞKİN