Türkiye’de eğitim sisteminin kalitesi yıllar içinde tartışma konusu olmaya devam ediyor. Özellikle üniversite eğitiminin, 2000 yılı öncesine kıyasla ciddi bir nitelik kaybı yaşadığına dair görüşler yaygınlaşıyor. Manisa’da Meydan Gazetesi mikrofonlarına konuşan vatandaşlar ve öğrenciler, günümüzde eğitim almanın artık bir avantaj sağlamadığını savunuyor. Sokak röportajlarında açıklamalarda bulunan Manisalı Hasan Pınar, üniversite eğitiminin geldiği noktadan duyduğu üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi: “Gençlere çok üzülüyorum. Artık eğitim ölü durumda. Eskiden çok daha iyiydi. Bunun önüne nasıl geçileceği ise merak ediyorum. Çok zor. Gençlere acıyorum.”

"Coğrafya kaderdir"

Lise öğrencisi Gökçen Yılmaz, üniversite eğitimini bir mecburiyet olarak gördüğünü belirtti. Türkiye'deki mevcut eğitim sisteminin kendisini tatmin etmediğini söyleyen Yılmaz, “Manisa’da üniversite okumayı düşünmüyorum. Üniversite eğitimi 30 yıl önce çok değerliydi. Ama coğrafya kaderdir. Türkiye’de yaşıyoruz ve eğitim kaliteli değil” ifadelerini kullandı.

Benzer bir görüşü paylaşan Mikail Süren ise gençlerin bireysel gelişimine dikkat çekti. “Gençler kendini çok iyi geliştirmeli. Artık üniversite okumanın pek bir anlamı kalmadı. Bunun için kendini iyi geliştirerek iyi yere gelebilirler” diyerek, diplomanın tek başına yeterli olmadığını vurguladı. Eğitim kalitesinin ülkenin refah seviyesiyle doğrudan ilişkili olduğunu dile getiren Gülcan Gönlüaçık, “Eğitimin kalitesini artırabilirse refah seviyesi de artar. Bunun için çalışılması gerekmektedir. Üniversite okuyan gençlerin işleri zor. Eskisi gibi kaliteli eğitim maalesef bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Kula'da düzenlenen kahvaltıda avukatlar bir araya geldi Kula'da düzenlenen kahvaltıda avukatlar bir araya geldi

Muhabir: SUDE SARUHAN