Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Tarık Kaya’nın yakınlığı Manisa Kamuoyuna bomba gibi düştü. Hem ‘Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisini’ devralan hem de Karakoca Mahallesi’ndeki ‘Eko Turizm’ alanında ismi geçen Tarık Kaya’nın Cengiz Ergün ile olan bağı merak konusu oldu. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile ilgili olaylar birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Uzun süre Uzunburun Katı Atık ve Berteraf tesisiyle gündemde kalan Başkan Ergün, geçen hafta Eko Turizm alanının kızının üzerine çıkmasıyla gündemden düşmemişti. Bu hafta ise, yeni gelişmeler gün yüzüne çıkmaya başladı. Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisini devralan isimlerden Tarık Kaya’nın Cengiz Ergün’ün Eko Turizm alanıyla ilgili paylaştığı belgelerde de isminin geçmesi dikkatlerden kaçmadı. 

CENGİZ ERGÜN KENDİ PAYLAŞTI

Geçtiğimiz hafta boyunca Eko Turizm alanıyla ilgili gündemden düşmeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediyenin sosyal medya hesabından paylaşılan belgeleri kendine ait Facebook sayfasından da paylaştı. Paylaşılan belgeler içerisinde yine öne çıkan isim Tarık Kaya oldu. Başkan Cengiz Ergün’ün de paylaştığı o belgede şu ifadeler yer aldı: “İlgili yazı ile Tarık Kaya’nın dilekçeleri ile ilimiz, Yunusemre ilçesi Karakoca Mahallesi Uzun Çayır Mevkiinde yer alan 101 ada 291 no’lu parselde “Eko Turizm Amaçlı İmar Planı” yapılmasına yönelik hazırlanacak olan imar planlarına esas kurum görüşümüz talep edilmektedir.” 

YATIRIMLAR DEVAM EDERKEN NEDEN DEVREDİLDİ?

Öte yandan, Manisa’da Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinde yatırımlar tüm hızıyla devam ederken 2021 yılının Mart ayından tesisin Tarık Kaya’ya devredilmesi beraberinde bir takım soruları da gündeme getirdi. Tesiste tüm yatırımlar sorunsuz devam ederken ani bir şekilde tesisin neden Tarık Kaya’ya devredildiği sorusunun cevabı Manisa Kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. LEYLA DOĞAN
Editör: TE Bilisim