Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes Meslek Yüksekokulu, 27. dönem mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı.  Okul bahçesindeki törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes MYO Müdürü Doç. Dr. Selim Duramaz, Gördes ilçe protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Selim Duramaz, “Geleceğin mesleklerini iyi bir süzgeçten geçirerek önümüzdeki yıl inşallah öğrenci alacağımız Acil Durum ve Afet Yönetimi ile beraber ertesi yıl da Sosyal Güvenlik Programı ve Çağrı Merkezi Hizmetleri programlarını yüksekokulumuza kazandırmanın plan ve programını şimdiden dizayn ediyoruz” dedi. Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol yaptığı konuşmada Gördes’te üniversite öğrencilerinin sahip olduğu imkanlardan bahsederek, yüksekokulun öğrenci sayısının arttırılması noktasında üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

MEZUNLARIMIZIN İŞ SAHİBİ OLMALARI İÇİN PLANLAMA YAPIYORUZ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ise daha önce 3 yıl görev yaptığı Gördes Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet coşkusuna tanık olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu yılın ilk mezuniyet töreninin Gördes’te yapıldığını belirten Rektör Ataç konuşmasında;“Gördes’te hiçbir ayrım ve fark gözetmeksizin okulun bu noktaya gelmesinde herkes emek gösterdi. 3 yıllık görev yaptığım sure zarfında kendimi bir Gördesli görerek vazifemizi gerçekleştirdik. Okul binamızın tamamlanması, nihai hale gelmesi noktasında, spor alanları, misafirhaneler görülen tüm alanlar birlik beraberliğin sembolü. Müdürlüğümüz zarfında bahçe düzenlemeleri, KYK yurdumuzun 11 ayda tamamlanması gibi süreçleri sağlayarak barınma sorununu çözdük. Yüksekokul müdürümüz de şu an çok önemli çabalarla Gördes’te bıraktığımız seviyeyi daha ileriye götürmek için azami gayret sarf ediyor. Okulumuzu hep birlikte daha ileriye götürmek için daha fazla çalışacağız. Yeni açılacak bölümler için gerek sanayide gerek özel sektörde iş imkânlarını araştırıyoruz ve buna göre bölümlerimizi aktif ediyoruz. Bu girişimlerimizle mezunlarımızın önemli bölümünün iş sahibi olmalarının planlamasını yapıyoruz” dedi.

KEPLERİ HAVAYA FIRLATTILAR

Konuşmaların ardından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı birincisi olan Maliye Bölümü mezunu Mevlüde Hila Görgülü, başarı plaketini MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’tan aldıktan sonra birincilik kütüğüne etiket çaktı. Yüksekokulda 20 yılı dolduran akademik personel Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Öztürk, Doktor Öğretim Üyesi Ercan Uşun ve Öğretim Görevlisi Bahadır Bilge Aycan’a teşekkür plaketi takdim edildi. Bu yıl emekliye ayrılan idari personele plaketleri verildi. Okulun farklı bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra mezunlara temsili mezuniyet belgesi takdim edildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim