Egeli akademisyenler yeni bir bakteri türünü keşfetti Egeli akademisyenler yeni bir bakteri türünü keşfetti

1 Ağustos 2023 itibarıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlük görevini atanan Prof. Dr. Rana Kibar basın toplantısı düzenledi.  Kibar, üniversiteyi daha ileri seviyeye taşımak için çalışacaklarını ifade etti.

Ulaşım Konusunda Görüşmeler Yapılacak
Ulaşımla ilgili görüşmeler yapıldığını ifade eden Kibar, “Bu konu önemsediğimiz bir konu. Ulaşımın daha kolay olması için gerek sefer sayısı gerekse otobüs sayısı artırılması için görüşmelerimiz oldu. Ücretler konusuna gelirsek öğrenciye yeni desteklere bulunabilir. Biz bu konu da yeniden görüşmeler yapacağız. İlk günlerde ki gözlem bizim için önemliydi. Öğrencilerin ne şartlarda yolculuk yaptınız gözlemledik. Bunu konuda ivedilikle görüşmelerimizi yapacağız.”  dedi.

Öğrenciye Yansıtılan 15 TL

Son günlerde öğrenci yemeklerine yapılan zamlarla birlike MCBÜ yemek fiyatlarında merak konusu olmuştu. Bu konu hakkında da açıklamda bulunan Kibar, "Öğrencileri yansıtılan yemek ücreti 15 TL.  Ancak öğrencilere verilen yemek ücretlerinin toplam 90 TL,  bunun 75 TL'sini üniversitenin karşılıyor"  ifadelerini kullandı.    [ilgili-haber=33344]