Ataç, “Üniversitemiz gerek alt yapısı, gerek sosyal imkanları, gerek öğrencilere tanıdığı mezuniyet sonrası ve eğitim öğretim süreci içerisinde Ege Bölgesi’nin ilkleri arasında yer alan bir üniversitedir. Yapacağımız bütün sosyal faaliyetlerde öğrencilerimizin görüşlerini alıyoruz ve onlarla paydaş olarak hareket etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin fikirlerine önem veriyoruz” diyerek öğrencilerin üniversiteyi tercih etmelerini istedi.  

ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) açıklanmasının ardından üniversite hayali kuran adaylar için tercih dönemi 27 Temmuz itibariyle başladı. Öğrenciler 5 Ağustos tarihine kadar ÖSYM’nin resmi internet sitesinden tercihlerini yapabilecek. Yaklaşık 2 haftalık tercih sürecinde öğrenciler en doğru tercihi yapabilmek için üniversiteler ve şehirler hakkında araştırmalar yapıyor. Manisa’nın tek üniversitesi olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi de yeni dönem için tercih yapacak olan öğrencilerini bekliyor. MCBÜ’de ön lisansta 5 bin 754, lisansta ise 5 bin 449 olmak üzere toplam 11 bin 203 öğrenci kontenjan bulunuyor.

EGE BÖLGESİ’NİN İLKLERİ ARASINDA YER ALAN BİR ÜNİVERSİTE

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, öğrencileri üniversiteye davet ederek üniversite ile ilgili bilgileri paylaştı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin bölgenin önemli üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayan Rektör Ataç, akademik alanda da güçlü bir kadroya sahip olduklarını belirtti. Rektör Ataç, “Üniversitemiz gerek alt yapısı, gerek sosyal imkanları, gerek öğrencilere tanıdığı mezuniyet sonrası ve eğitim öğretim süreci içerisinde Ege Bölgesi’nin ilkleri arasında yer alan bir üniversitedir. 45 bine yakın bir öğrencimiz, 3 bine yakın personelimiz, akademik alanda başarılarını ispatlamış, elde etmiş ve bu camiada kendini göstermiş bir akademik personele sahip” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞININ ADRESİ

Rektör Ataç, öğrencilerin istihdam edilme oranlarının yüksek olduğunu dile getirdi. Ataç, “Öğrencilerimizin istihdam edilebilirliği açısından hatırı sayılı bir noktaya geldik. Özellikle teknik alanda, sağlık alanında mezun olan çocuklarımızın istihdamında neredeyse yüzde 80’nin üzerinde bir rakamları elde ettik. 4 yıllık lisan okuyan bir çocuğumuzu 7 dönem teorik bilgileri aldığında bir dönemde sanayide iş başı eğitimi veya kendi alanıyla ilgili özel sektörün iş başı eğitimine gönderiyoruz. Burada amacımız nedir? Çocuklarımızın almış olduğu teorik bilgileri bir dönemde alanda uygulama kabiliyeti veriyoruz. Manisa’mızda çok büyük bir istihdam olayı var. 60 binin üzerinde çalışan bir OSB belki 5 yıl içerisinde 100 bine çıkacak. Küçük sanayi ve diğer alanlarda da çok büyük bir istihdam açığı var. Bununda en doğal insan kaynağı üniversitemiz. Yetişmiş insan kaynağının adresi de bizim üniversitemiz oluyor. Bugün bunu sanayimizde fark etmiş durumda öğrencilerimizde fark etmiş durumda. Bununla beraber yine Türkiye’nin çok büyük firmalarının olduğu OSB’de onlarla birlikte ortak programlar açarak mezuniyet sonrası iş garantisi bölümleri de faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİN FİKİRLERİNE ÖNEM VERİYORUZ

Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ni tercih edecek olan öğrencilere sunulacak imkanları anlattı, özellikle konaklama konusunda herhangi bir kısıtlama olmayacağını belirtti. Ataç, “Öğrencilerimizi hangi tür imkanlar bekliyor. Biz 3 yıldır görevde olduğumuz süreçte öğrencilerimizin tamamını kulüp faaliyetlerine yönlendirdik. Yapacağımız bütün sosyal faaliyetlerde öğrencilerimizin görüşlerini alıyoruz ve onlarla paydaş olarak hareket etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin fikirlerine önem veriyoruz. Bunlar manen sağladığımız imkanlar. Çocuklarımızın özellikle bugünkü ortamda barınma imkanı da şuan Türkiye’de sorun yaşanmayan tek üniversite diyebiliriz. Kampus içerisinde kız yurdumuz, erkek yurdumuz, kampüse 2 kilometre mesafede yine kız yurdumuz barınma noktasında KYK’nın sağladığı imkanlar bu noktada çocuklarımıza çok büyük avantajlar sağlayacak. Yetkin, etkin, sanayi ile işbirliği yapabilen, toplumla kaynaşmış alanlarına göre bir akademik personel bekliyor deneyimlerini paylaşabilecek ve farklı vizyon ve ufuklar kazandırabilecek bir ekip bekliyor” dedi.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ BİR ÜNİVERSİTE

Öğrencilerin sağlıklarını da önemsediklerini belirten Rektör Ataç, çölyak gibi özel hastalığı bulunan öğrencimler için glutensiz mutfak seçeneğinin bulunduğunu da söyledi. Ataç, “Önümüzdeki yıl 4 fakülte binası ve modern derslik binaları çocuklarımızı bekliyor. Yeni hayata geçirdiğimiz merkezi kafeteryalar, öğrenci merkezi ve yaşam merkezi diye adlandırdığımız bu alanlar da yine çocuklarımızı bekliyor. Bununla beraber yeni laboratuvarlarımız inşallah faaliyete geçtiğinde bu çocuklarımızı bekliyor olacak. Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha öğrenci merkezli bir kampus çocuklarımızı bekliyor. Öğrencilerimizi üniversitemize bekliyoruz” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim