Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) 28. Olağan Genel Kurulu 8 Mayıs 2022 Pazar günü gerçekleşecek. Birliğin 32 yılı aşkın süredir başkanlığını yapan Hasan Geriter tek listeyle yarışacak. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni kayıtlı 92 odada 54 bin esnaf ve sanatkar bulunuyor.

OCAK-MART AYLARINDA ODA SEÇİMLERİ YAPILDI

Manisa’da 2022 yılının Ocak ayında başlayan esnaf odaları seçimleri Mart ayı sonunda tamamlandı. 92 odanın bazılarında mevcut başkanlar yeniden seçilirken, bazılarında ise kaybetti. Birkaç odada ise başkanlar aday olmadı. Oda seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte prosedür gereği Mayıs ayında birlik seçimleri yapılıyor. Anemon Hotel’de saat 11’de başlayacak olan genel kurulda yapılan seçimlerde oda yönetimlerinde yer alan 686 delege oy kullanacak.  Bir aksilik olmazsa Geriter, 8 Mayıs’ta 4 yıllığına tekrar birliğin başkanlığına seçilecek. Görev süresi tamamlandığında, 2026 yılında başkanlık koltuğunda 36. yılı tamamlamış olacak. Birlik seçiminin ardından Haziran ayında federasyon, Eylül ayında ise en büyük kuruluş olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu seçimleri yapılacak. MESOB Genel Başkanı Hasan Geriter, bütün delegeleri genel kurula davet etti.

BİRLİK KURULUŞU

Birliğin ilk kuruluş yılı 1953'tür. Manisa İli genelinde kurulu bulunan esnaf ve sanatkâr derneklerinin bir araya gelmesiyle oluşan Manisa Esnaf ve Sanatkârları Dernekleri Birliği 1985 yılında çıkarılan 4153 sayılı kanunla isim değişikliği yapılarak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği şeklindeki bu günkü adını alır. Birliğin ilk yönetim kurulu Başkanı Manisa Demirciler Derneği Başkanı Hasan Tekin'dir. Daha sonra sırayla Manisa Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Cemal Beldek, Manisa Terziler Odası Başkanı Nevzat Özkösemen ve Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yusuf Yeşilçam olup şimdiki Başkanı Hasan Geriter'dir.

İLÇELERE GÖRE ODA SAYILARI

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Merkez'de 15, Akhisar'da 14, Alaşehir'de 9, Ahmetli'de 2, Demirci'de 5, Gölmarmara'da 2, Gördes'te 2, Kırkağaç'ta 2, Köprübaşı'nda 2, Kula'da 4, Salihli'de 13, Sarıgöl'de 3, Saruhanlı'da 2, Selendi'de 2, Soma'da 3 ve Turgutlu'da 12 olmak üzere il genelinde kurulu bulunan 92 odanın üst kuruluşudur. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim