Ege Bölgesi, Haziran ayı ilk haftasına çöl sıcaklarıyla başladı. Meteoroloji sıcakların mevsim normallerinin 10 derece üzerinde artacağı uyarasında bulundu. Bu hafta genelde gündüz 36 gece ise 25 derece altına hava sıcaklıkları düşmeyecek. 

Üç gün sıcaklar etkili olacak

Manisa’da bugün hava sıcaklığı 41 dereceyi aşacak ve 3 gün boyunca gündüz 40 derece üzerinde olacak. Ege Bölgesindeki diğer illerde de sıcak hava dalgası devam edecek. Aydın yarın hava sıcaklığı 42 dereceyi görecek ve tüm hafta boyunca devam edecek. Muğla’da ise sıcaklık 37 dereceyi aşacak. Denizli’de yarın sıcaklık 40 dereceyi bulacak. Uşak ve Afyon’da ise hava sıcaklığı 35 dereceyi bulacak.

Meteoroloji Uyardı, 40 Derece Sınırı Aşılacak (3)

Vali Ünlü, orman yangınlarına karşı uyardı

Vali Ünlü, birkaç gün Manisa’da mevsim normaller üstünde hava sıcaklığı yaşanacağına dikkati çekerek yangınlara karşı daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Vali Ünlü,

“Bugünlerde çok daha dikkatli olalım. Salı günü mevsim normalleri üzerinde sıcaklık 42 derece olacak. Lütfen ormanlarda çevreci arkadaşlar dolaşıyor, ateş yakıp, sigara izmariti atanları lütfen uyaralım. Uyarılara aldırış etmezlerse beni arayın, anında gelirim ben oraya. Çevreyi kirletmeyelim kirletenleri uyaralım.” Şeklinde uyarıda bulundu.

Meteoroloji Uyardı, 40 Derece Sınırı Aşılacak (3)

Meteoroloji uyardı

Metoroloji’den yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta boyunca ülkemizi etkileyen yağışlı ve serin havanın yurdumuzu terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin edilmektedir. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak artacağı, hafta ortasına kadar batı, iç ve güney kesimlerinde 6 ila10 derece, Karadeniz sahil kesiminde ise 3 ila 6 derece mevsim normalleri üzerine çıkması beklenmektedir” ifadelerine yer verildi. 

O mahallede 2 bin kişilik aşure dağıtıldı! Mahalle seferber oldu O mahallede 2 bin kişilik aşure dağıtıldı! Mahalle seferber oldu

Muhabir: TURGAY DUYAR