Manisa’da Şehzadeler ilçesinde bulunan Milli Birlik Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni İnci Biçer Şekerci koordinatörlüğünde 6. Sınıflarda Gençlerin Meydan Okuması  (Teens’Challenge) ve 7. Sınıflarda Sanal Astronotlar (Virtual Astronauts) isimli E-Twinning projeleri yürütülüyor.

PROJELER SAYESİNDE DİLİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

Projeler hakkında açıklama yapan Milli Birlik Ortaokulu İngilizce öğretmeni İnci Biçer Şekerci, “Okulumuz 6. ve 7.sınıfları ile birer E-Twinning projesi yürütüyoruz. Bu projelerle, öğrencilerin yabancı dile karşı olan tutumlarını ve motivasyonlarını geliştirmeyi ve hatta olumsuz algıları varsa değiştirmeyi planlıyoruz. Bulunduğumuz bölge yabancı dil kullanımı için dezavantajlı bir bölge ancak biz bu projeler sayesinde bunu yavaş yavaş değiştirmeye başladık” dedi.

GENÇLERİN MEYDAN OKUMASI PROJESİ

İlk olarak 6.sınıflar ile olan “Gençlerin Meydan Okuması  (Teens’Challenge) Projesinden bahseden Şekerci, “Projemizde Türkiye, Çekya, Fransa ve Azerbaycan olarak dört ortak ülkeyiz. Her aya böldüğümüz görevler ile (ülkemizi videolar ile tanıtma, verilen ipuçlarını araştırarak partner ülke bulma, kendi dilimizde bir şarkı söyleme, partner ülkelerin şarkılarını onların dilinde söyleme, yöresel bir dansımızı yapma ve anlatma, onların danslarını yapmaya çalışma vb.) ülkeler olarak birbirimize eğlenceli ve kültürel bir dille meydan okuyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizin Web 2.0 araçlarını kullanımını öğretiyoruz. Bu sayede hem teknik bilgilerini geliştiriyor hem de dil farkındalığı kazandırıyoruz” dedi.

 SANAL ASTRONOTLAR PROJESİ

Şekerci, “ 7.Sınıflar ile olan “Virtual Astronauts(Sanal Astronotlar)”projesini Yunanistan ile ortak olarak yürütüyoruz. Bu proje ile öğrenciler İngilizce’yi ve Web 2.0 araçlarını etkin kullanarak gezegenleri ve astronotları anlatacaklar. MergeCube uygulaması kullanarak da bunu daha etkin kılmayı planlıyoruz. Ayrıca proje sonunda bir de ortak oyun hazırlayacağız ve zaten 7.sınıf müfredatında olan “Planets(Gezegenler)” ünitesi ile alakalı elimiz de gelecek yıllarda da kullanabileceğimiz bir materyal olmuş olacak. Tüm bu eğitsel amaçların yanı sıra bu projelerin öğrencilerimizin hafızasında ortaokula dair güzel bir anı olarak kalmasını amaçlıyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim