2019 Yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Yunusemre Belediye Başkan adayı olan Kürşad Mithat Özkan CHP,Deva, Gelecek ve Saadet Partilerinden nabız yoklayarak ortak aday çıkarılması için çalışmalara başladığı öğrenildi.

- Tek adayla girip seçimi az bir oyla kaybetti

2019 Yerel seçimlerinde CHP’nin aday çıkarmamasıyla birlikte tek adaylı seçime gidilen Millet ittifakı az farkla Yunusemre Belediyesini Mehmet Çerçi’ye kayberken, Özkan kendisini yeniden aday olması gerektiğini ifade ediyor.

İYİ Parti’den aday olmak için uğraşan fakat İYİ Parti’nin aday olarak Tufan Akan’ı aday göstermesinden sonra partisinden istifa eden Özkan;

- Yunusemre İttifakının adayı olurum

Ben geçen seçimleri kıl payı kaçırdım tekrar aday gösterilmem gerekiyordu fakat tercih edilmedim. Artık siyasi düşüncelerimi bu parti çatısı altında yürütemeyeceğimi anladım ben Yunusemre’nin ortak adayı olmalıyım  eğer Millet ittifakı olmazsa Yunusemre ittifakı olur şeklinde yakın çevresine serzenişte bulunduğu ifade edildi.

-  Millet ittifakı Partilerine ziyaret

Belediye başkanı açıkladı o otopark yıkılıyor Belediye başkanı açıkladı o otopark yıkılıyor


Özkan İYİ Parti’den istifa etmeden kısa bir süre önce Millet ittifakı içersinde bulunan CHP,Deva ,Gelecek, Saadet partilerini ziyaret ederken İYİ Parti’yi ziyaret etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

- Seçimi ben kazanırım

"Millet ittifakı olmazsa Yunusemre ittifakı olur yine seçimi ben kazanırım" diyen Özkan'ın yakın zamanda adaylığı açıklanması bekleniyor

Kaynak: HABER MERKEZİ