CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın da katıldığı eylemde aidat zamlarının başlıca sıkıntı olmadığını dile getiren vatandaşlar bölgeye gitmesi gereken hizmetlerin 4 yıldır gitmediğini dile getirdiler. Balaban’ın bölgeye gitmesiyle yarım saat içinde aidat zamlarını durduran yönetimden şikayetçi olduklarını ileten vatandaşlar bu yönetimin değişmesi ve şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimin gelmesi gerektiğini ilettiler.


ŞEHİR KURUYORUZ DEDİLER, ŞEHRİN TÜM MASRAFINI VATANDAŞTAN ALDILAR
Akgedik Toki evleri sakinlerinden Emrah Azboy yaptığı açıklamada “Burada 1100 daire var. Bu dairelerden en düşüğü 180 TL aidat alıyorlar ama bu aidatın karşılığında bizler nitelikli bir hizmet alamıyoruz. Peyzaj giderimiz var bir tane canlı çim alanımız kalmadı, ağaçlarımı kuruyor. Oyun parklarımız kırık. Bu bölgede yaşayan yaklaşık 20.000 vatandaşımız olmasına rağmen ne sağlık ocağı kuruldu ne de bir Pazar yerimiz var. Bu bölgede yaşayan vatandaşlar yoğunluklu olarak dar gelirli belediye otobüsleri zaten pahalı ama gece rahatsızlansak hastaneye gitmek için bir belediye otobüsü dahi bulamıyoruz. En yakın hastane yarım saat, taksiye binip gitmek bizim için mümkün değil, mecburen sabah kadar bekliyoruz. Buraya şehir kuruyoruz dediler, şehrin tüm masraflarını vatandaştan tahsil ediyorlar. Taleplerimiz çok açlık, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim istiyoruz, aidatlarda makul fiyatlandırma istiyoruz ve belediyelerin bizlere hizmet vermesini istiyoruz.” Diyerek sıknıtılarını ve taleplerini dile getirdi.


BALABAN GELİNCE AİDAT ZAMLARINI DURDURDULAR
Akgedik TOKİ bölgesinde TOKİ 1. Etapta bina sorumlusu olan Bedrettin Coşkun, sabah yapılan görüşmelerde zammı geri çekmeyeceklerini söyleyen site yönetiminin CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban gelince yarım saat içinde zamları durdurduklarını ileterek açıklamalarda bulundu. Coşkun’un açıklamaları şu şekilde; “Bugün bazı bina sorumlusu arkadaşlarımız site yönetimi ile görüşmeye gittiler bize gelen haberlerde kesinlikle aidat zamlarında geri adım atmayacakları yönündeydi. Ancak Semih Balaban buraya gelince bir anda bu zamları durdurma kararı aldılar. Şu anki fiyatlarla her ay 200.000 lirayı geçen bir aidat toplanıyor zaten. Bunun karşılığında hizmet alamıyoruz, Esnaftan aidat alıyorlar, ısınma gideri alıyorlar, esnaf zaten zor durumda , bir de üstüne bu giderlerle uğraşmak zorunda kalıyor. Burada defalarca talep etmemize rağmen 4 yıldır sağlık ocağı açılmadı. 3 sene boyunca okul dahi yoktu, çocuklarımız yağmurda, çamurda otobüsle gidip gelmek zorunda kaldılar. O da otobüs bulabilirlerse. İnsanların oturup sohbet edeceği bir alan dahi olmayan bir yerde yaşıyoruz. Sözleşmelerde 21 eğitim kurumu, 400 yataklı 2 hastane kurulacağı yazıyordu. Sözleşmede yazan bu haklarımızı talep ediyoruz. Burada bu site yönetimi resmen bir rant düzeni, soygun düzeni kurmuş, biz bunu kabul etmiyoruz”


SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, sürecin takipçisi olacaklarını ileterek açıklamalarda bulundu; “Görülüyor ki burada tek sıkıntı aidat sıkıntısı değil. Bu yönetimden memnun değilseniz bunu değiştirmek en doğal hakkınız. Yönetim şeffaf olmalı, hesap verebilir olmalı, burada yaşayan vatandaşlarımızın çoğu dar gelirli bırakın 150 TL aidat zammını 10 lirayı bile boşa harcayacak güçleri yok. Biz Yunusemre İlçe Başkanımız Av. Yalçın Arcak ve tüm avukat arkadaşlarımız ile birlikte bu sürecin takipçisi olmaya, mağdur vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim