Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin 20 yılı aşkın süredir devam eden elektrik sorunun çözümü için OSB yönetiminin yatırımları ve girişimleri devam ediyor.  Morsan Trafo Merkezi’nden Muradiye OSB’ye çekilen 8 kilometrelik ring hattın devreye girmesinin akabinde OSB’deki fazla güç çekişi sebebiyle elektrik kesintilerinde gerek istatistiksel, gerek gözle görülür bir düşüş görülüyor.

Son olarak OSB’nin Ağustos ayındaki elektrik programında olan iki yeni girişimin de yapımına başlandı.  Muradiye OSB’ye Karaali tarafından 1,5 kilometrelik yeni hat ile güç takviye çalışması ve hücre ayrım çalışmaları başladı. Karaali’den çekilen yeni hat, Morsan Trafo Merkezinden gelen ilave hat ile birlikte OSB’nin enerjisini besleyerek âni kesilmelerde kısa sürede devreye girip kesinti zamanını en aza indirecek, üretim kayıplarını minimize edecektir.  Bunun yanında OSB’de faaliyet gösteren ve makine parkurunun genişliği nedeniyle fazla elektrik yükü çeken iki plastik enjeksiyon firmasının aynı olan elektrik hücreleri birbirinden ayrılıyor.  Hücre aynılığı nedeniyle bir firmada meydana gelen elektrik arızası, ilk etapta diğer plastik enjeksiyon firmasını, akabinde tüm bölgeyi etkileyerek elektriğin kesilmesine neden olmaktaydı.

 

Kablolama çalışmalarında sona gelindi

Muradiye OSB Yönetim Kurulu Osman Kıvırcık, Ağustos ayı başında kazı ve kablolama işlemleri başlatılan bu çalışmada da sona gelindiğini müjdeledi. Ay sonuna kadar fazla yük çeken iki firmanın hücresi birbirinden ayrılarak bu iki firmanın sebebiyet verdiği arıza ya da fazla yük nedeniyle elektrik kesintilerinin önüne geçilecek. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim