MÜSİAD Manisa Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi. Taylan Plaza’da gerçekleşen iftar yemeğine AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, MÜSİAD Ticaret Odası Başkanı Abdullah Bozatlı, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Efendioğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aksoy, yönetim kurulu üyeleri katıldı.



ZİMEM DEFTERİ GELENEĞİ
İftara katılan herkese teşekkür eden MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, “Dayanışma, yardımlaşma, ibadet, sabır, mağfiret ve Kur’an ayı olan Ramazan-ı Şerif münasebetiyle MÜSİAD Manisa Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İftar Programı’nda siz değerli üyelerimiz ve aziz kardeşlerimizle bir araya geldik. Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, Ramazan’ın feyzinin ve bereketinin milletimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlığın üzerine olmasını diliyorum. Ramazan ayı; salgın, terör, savaş ve ekonomik krizlerin yaşandığı günümüzde bize ihsan edilen en güçlü sığınak ve muhteşem bir fırsat. Bu şuur ve heyecanla, bu ayın her anını, her gününü değerlendirmeye ve bereketinden istifade etmeye çalışıyoruz. Bu güzel günde siz kıymetli dostlarımızla buluşmaktan da dolayı çok mutluyuz. Ramazan ayı müminin nadasıdır. Bedenen ve ruhen dinlendiğimiz, beslendiğimiz aydır. Ramazan ayı halden anlama ayıdır. Tok açın halinden, zengin fakirin halinden anlar. Bu bağlamda yardımlaşmanın had safhada olduğu bir mevsimdir Ramazan. Biz MÜSİAD ailesi olarak MÜSİAD Sandığı ile medeniyetimizin güzide değerlerinden biri olan ‘Karz-ı Hasen’ kavramını ve ilkelerini ticaret hayatının gündemine taşıyor, böylece ticaret hayatındaki birikim oranını artırmayı, üretici ve yatırımcıların zor günlerinde dayanışma içerisinde olmasını teşvik ediyoruz. Yine başka bir faaliyetimiz olan Zimem Defteri geleneğiyle ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize el uzatıyor, MÜSİAD Ailesi’ni onların hayır dualarıyla daha da büyütüyoruz” dedi.

ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI
Rüzgar, “Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine adım adım yaklaşıyor. Türkiye ekonomisi; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme ilkeleri doğrultusunda gelişimini sürdürüyor. Türkiye, bölgesinin ve dünyanın lider ülkesi olmaya hiç olmadığı kadar yakın. Şehzadeler şehri Manisa sanayisi ile de ülkemizin parlayan yıldızıdır. 11 milyon metrekareye kurulmuş Manisa Sanayisi doluluk oranı yüzde 99 olan 224 işletmenin varlığını sürdürdüğü, dış ticaret hacminin 10 milyar dolar olduğu, altmış bin kişinin çalıştığı hacimli bir üretim sahasıdır.  Türkiye’nin en çok ihracat yapan 7. şehridir. Kadim bir kent olarak öne çıkan Manisa; sanayi, tarım, ormancılık ve turizm gibi alanlarında ülke ekonomisine önemli bir katma değer sağlamaktadır. Türkiye’yi üretim odaklı sektörleri, Sanayi 4.0 vizyonuyla şekillenen teknolojik atılımları, yenilikçi iş insanı, girişimci ve yatırımcılarıyla çok daha ferah ve aydınlık bir gelecek bekliyor. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemiz yeni bir şahlanış dönemine girecek. Bizler de bu döneme şahitlik edeceğiz. Şimdi her zamankinden daha çok kenetlenerek çalışmak ve bu döneme hazırlık yapmak zorundayız. Ülkemizin her ferdini, her girişimcisini ve her işin sanını kucaklayarak hem ülke içinde hem uluslar arası arenada büyük başarılar kazanabiliriz” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim