Manisa Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erasmus+ 2020-1-TR01-KA102-080717 numaralı ve “Yiyecek İçecek Alanında Avrupa Standartlarında Kalite Artırımı” isimli proje kapsamında  5 öğrenci ve 2 öğretmen ile gittikleri Portekiz’in Azor Adalarında ki Terceira adasında 14 günlük staj eğitimini tamamlayarak yurda döndüler.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITTIK

Programda görevli sorumlu Yiyecek ve İçecek Alan öğretmeni Mustafa Uğur açıklamasında; Eğitim sorumlusu Şef Raul Sousa tarafından 2 haftalık süreçte uygulamalı eğitim için 5 gün ve her gün için; 1 adet Başlangıç Yemeği, 1 adet Balık Yemeği, 1 adet et yemeği, 1 adet tatlı olmak üzere toplam 20 adet yemek programda yer verilmiştir. Program doğrultusunda tüm öğrenciler sıra ile yer değiştirerek tüm kategorilerde yemekleri uygulamalı olarak yapma fırsatı bulmuşlardır. Programın son gününde bizde Türk Mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla: Tarhana Çorbası, cacık, etli kuru fasulye sebzeli bulgur pilavı, fırın sütlaç uygulamalarını yaptık ve Terceira Adası protokolüne sunduk ve Türk Mutfağını en güzel şekilde anlatmaya çalıştık. Bu proje sonuncunda hem pratik hem de teorik olarak yetkinlik kazanmış öğrencilerimiz staj eğitimleri sayesinde mesleki becerilerini geliştirmenin yanı sıra bireysel becerilerini de geliştirmişlerdir. Mutfakta ve servisteki Avrupa uygulamalarını görmüş, sayısız etkinliğe katılarak Avrupalı kültürünü ve sosyal yaşamını gözlemlemiş olan öğrencilerimiz; yabancı dillerini geliştirmiş, kendilerini daha yetkin hale gelmiş hissetmektedir ve bu sayede kendilerine güvenleri artmıştır” dedi.

YURT DIŞINDA ÇALIŞMA İMKANI BULABİLECEKLER

Proje koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Mustafa Akdeniz,  “Katılıcılarımızın vizyonu gelişmiştir. Staj sonunda elde ettikleri Europass belgeleri ve katılım sertifikalarıyla yurtdışında çalışma imkanı bulacaklardır. Burada elde ettiği deneyim ve bilgilerini okulda arkadaşlarıyla paylaşacaklar ve onlarında yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunacaklardır. Ayrıca proje amaçları doğrultusunda videolar hazırlayarak sosyal medyada deneyimlerini çok fazla kişiye aktaracaklardır” diye konuştu.  EYLEM TUNÇ

Editör: TE Bilisim