Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; “Game Literacy and Learning” (Oyun Okuryazarlığı ve Öğrenme) isimli projede 5 ülkenin (Türkiye-Slovakya-Bulgaristan-Romanya-Portekiz) katılımıyla gerçekleşen Erasmus+ çalışmalarını tamamlayıp yurda döndü.

Proje çalışmaları Portekiz’in Coimbra şehrinde ki “Agrupamento de Escolas Coimbra Centro” isimli Lisede gerçekleşti. Proje çalışmalarına her ülkeden 6 öğrenci ve 2 öğretmen katıldı. Ev sahibi kurumla beraber toplam en az 50 kişilik bir ekiple çalışmalar yapıldı.

Öğrencilere Dijital Hikaye ve Dijital Hikaye tahtası nasıl oluşturulacağı hakkında bilgilendirme yapıldı ve öğrenciler karışık gruplar halinde Dijital Hikaye oluşturdular. Hikayelerle Coimbra şehri gezilerek tanıtıldı. Engelli öğrencilerin okuduğu (İşitme, Görme ve diğer) bir okul ziyaret edildi ve öğrencilerin nasıl Eğitim aldıkları yerinde incelendi. Manisa’ya özgü Mesir Macunu hediye edildi. Combra’ya yaklaşık bir saat uzaklıkta dağda yer alan bir tarihi köye ziyaret yapıldı. Okulda Resim Öğretmeni eşliğinde her ülke ayrı brandaya Erasmus+ Projesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini yansıtan hikayeni boya isimli etkinlik ile yaptı. Avrupa’nın en eski üniversitesi olan Coimbra Üniversitesi ziyaret edildi. Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Mustafa Akdeniz; “Projemizin konusu oyunlarımızı eğitimle birleştirirsek öğrenme daha kalıcı olur.” dedi. 5 ülke öğrencileri birbiriyle takım çalışması yaparak hem İngilizcelerini hem de özgüvenlerini geliştirdiler. Öğrenciler dönüşte Portekiz’in ikinci büyük tarihi kenti olan Porto’yu da ziyaret etme şansına sahip oldular. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim