Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Yunusemre Halk Eğitim Merkezi ortak atölye çalışması gerçekleştirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan atölye çalışmasında Halil Yurtseven İlkokulu’ndan gelen öğrenciler önce 4 gruba ayrıldı. Öğrenciler geri dönüşüm malzemelerinden süs eşyası, seramik, takı ve ahşap boyama çalışmaları gerçekleştirdi. Atölye çalışmalarına Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz katıldı. Çalışması sonrası katılan öğrencilere belge takdim edildi.





 

ATIK MALZEMELERİN NASIL KULLANILDIĞINI ÖĞRENDİLER

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara, “Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımızın il müdürlüğümüze verdiği talimat gereği hafta sonu kutlanacak olan 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bizimde çeşitli etkinliklerimiz oluyor.  Bu etkinlikler kapsamında Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 40 öğrencimizle beraber atölye çalışmaları yaptık. Çocuklara sıfır atıktan geri dönüşüm ürünlerin nasıl yapıldığını, atık malzemelerin nasıl kullanıldığını, ellerindeki malzemeleri değerlendirecekleri konusunda çalışma yapıldı. Sıfır atık konusunda, iklim değişikliği konusunda bilgilendirme amacıyla bu etkinliği düzenledik. Etkinliğimizin diğer ayağı da Cumartesi günü Cumhuriyet Bayramı’nda devam edecektir” dedi.



 4 GRUP OLUŞTURULDU

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, “Yunusemre Halk Eğitim Merkezi olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz ile ortaklaşa proje yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu vesileyle tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını kutluyoruz. Öğrencileri 4 gruba ayırdık. Seramik, takı, geri dönüşüm malzemelerinden süs eşyası ve ahşap boyama olmak üzere 4 farklı grup oluşturuldu” dedi. CÜNEYT HASÇELİK


Editör: TE Bilisim