Konuya ilişkin öğretmene adli ve idari soruşturma açılırken, Eğitim İş Soma Şube Başkanı Ahmet İnce, “Böylesi hassas ve önemli bir konu için ilçe milli eğitim müdürlüğünce, il milli eğitim müdürlüğünden asıl uzmanlık alanı teftiş olan müfettiş istenmemiş olması akıllara farklı sorular getirmiştir” dedi.
İddiaya göre olay 15 Mart 2022 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Cemil Meriç Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Lisede görevli öğretmen, ders sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ettiği hakaretlerle bilinen Kadir Mısıroğlu’nu övmeye başladı. 
Bunun üzerine öğretmene öğrencilerinden tepki geldi. Bir öğrencinin öğretmenine, “Kadir Mısıroğlu Atatürk’e defalarca hakaret etti” demesi üzerine öğretmen bu hakareti savunarak, “Bunda hiçbir şey yok” açıklamasında bulundu. 
ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNİ ŞİKAYET ETTİ 
Ders sırasında yaşananlar nedeniyle 10'a yakın öğrenci, fizik öğretmenini okul idaresine şikayet etti. Öğrencilerin ve öğretmenin ifadesi alındı, öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.
Eğitim İş Soma Şube Başkanı Ahmet İnce konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İnce, "Eğitim-iş Sendikası Soma Şubesi Temsilciliği olarak bizler de başlatılan bu soruşturmanın takipçisi olacağımızı de yapılan eylemin 5816 numaralı ve 1951 tarihli Atatürk hakkındaki suçlar kanuna muhalefet olduğuna ,tarafımızca sizler aracılığıyla duyurulmaktadır. İdari soruşturmanın dışında da buradan bu açıklamayı yaparak suç duyurusunda bulunuyor ve adli soruşturmanın başlatılmasını, durumun sabit olması halinde ilgili kişi hakkında işlem yapılmasını bu ülkenin bir vatandaşı, meslek yeminine inanan ve bağlı kalan öğretmenleri olarak, ayrıca sendikamızın Cumhuriyet değerlerini her zaman kendine ilke edinmiş üyelerive sözcüsü olarak talep etmekteyiz. Biz öğretmenlerin görevi branşı ne olursa olsun eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamında yıllık çalışma planlarımız da da yer aldığı gibi Atatürkçülük ilke ve devrimlerini bu ülkenin aydınlık geleceği olacağına inandığımız öğrencilerimize aktarmak ve içselleştirmelerini sağlamaktır. Yapılan bu hakaretin ve bir küfrü onaylamanın en hafif tabiriyle hadsizlik ve suç olduğu gerek anayasaya gerek Atatürk hakkında işlenen suçlar kanununa gerekse de meslek yemini ile taban tabana zıt olduğu  aşikardır   İlgili kişi hakkında adli ve idari soruşturmanın takipçisi olacağımızı buradan duyurmak istiyoruz" dedi.

MÜFETTİŞ TALEP EDİLMEMESİ KAFALARI KARIŞTIRDI

Öte yandan yaşanan olaya ilişkin İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından herhangi bir müfettiş talep edilmemesini de eleştiren Başkan İnce, "Bunun yanında böylesi hassas ve önemli bir konu için ilçe milli eğitim müdürlüğünce, il milli eğitim müdürlüğünden asıl uzmanlık alanı teftiş olan müfettiş istenmemiş olması şu soruları da beraberinde getirmektedir: İlçe içinden okul idareci arkadaşların muhakkik olarak atanması konuya verilen önem hakkında bir gösterge midir? Aynı ilçede görev yapan öğretmenlerin hayatlarının ilerleyen kısmında birçok yer ve zamanda karşı karşıya gelecek olmaları ihtimali objektif bir değerlendirmeyi zorlaştırmakta mıdır? İlçe içinden muhakkikler aracılığı ile bu dosyayı inceleyip sonuca bağlamak isteyen ilçe milli eğitim müdürlüğü konunun gerek ilçe gerek il gerekse de ülke gündemine yansıtılmadan bir an evvel gündemden düşmesini istiyor olabilir mi?" HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilisim