Manisa’da Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu’nda öğrenciler dikkat çeken tasarımlara imza attı. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu’nda Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar öğretmenleri eşliğinde öğrenciler bir yıl boyunca birbirinden güzel tasarımlar, çalışmalar yaptı. Ortaya çıkan eserler yılsonu sergisinde sergilendi. Özelliklede mühendislik tasarımlar, engelsiz yaşam, geri dönüşüm, enerji dönüşümleri ve yeşile vurgu yapıldı.

ÇOK FARKLI BİR SERGİ

Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu Müdürü Orhan Koca, “2021-2022 eğitim öğretim yılında Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu’nda Teknoloji Tasarım öğretmenlerimiz ve görsel sanatlar öğretmenlerimizin öğrencilerimizle birlikte hazırlamış olduğu sergiye tüm Manisalıları bekliyoruz. Sergiye geldikleri zaman daha önce gezmiş oldukları sergilerden çok farklı bir sergi ile karşılaşacaklardır. Öğretmenlerimizin rehberliğinde velilerimizin destekleriyle öğrencilerimizin el emeği göz nuru hazırlamış oldukları çalışmalar gerçekten görmeye değer. Öğrencilere fırsat verildiği zaman onların neler yapabilecekleri, hayal dünyalarının ne kadar geniş olduğu, aslında bu ülkenin geleceğinin emin ellerde olduklarını göreceklerdir. Bu sebeple sergiye katkıda bulunan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİĞİMİZ NOKTALAR VAR

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Burcu Balıkçı, “Sergimizde vurgulamak istediğimiz noktalar vardı. Engelsiz hayat çalışmalarımız var. Geri dönüşümle ilgili çalışmalarımız var. Çünkü git gide enerji kayıpları yaşanıyor. Güneş enerjisinden, rüzgar enerjisinden faydalanmamız gerektiğini aşılamamız gerektiğini düşünüyoruz. Mühendislik tasarımlar yapmaya çalıştık. Çocukların el yetenekleriyle beraber hayal güçlerini de güçlendirmeye çalıştık. Güzel bir sergi olduğunu düşünüyoruz. Mimari tasarımlarımız var. Mimari tasarımlarımızın her tarafını yeşillendirerek yeşili vurgulamak istedik. Engelli vatandaşlarımıza dikkat çekmek için onlara yönelik çalışmalarımız var. Yeşili vurgulamaya çalıştık çünkü hayatımızın ön önemli şeylerden biri yeşildir. Enerji dönüşümlerini vurgulamak istedik” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim