Manisa’nın Yuntdağı bölgesindeki kırsal Demirci Mahallesi’nde kayaların arasından çıkan ve şifalı olduğuna inanılan Yaralı Pınar kaynak suyu, yurt içinden ve yurt dışından gelen birçok vatandaşın akınına uğruyor. Kaynak suyuna gelen vatandaşlar, böbrek taşını düşürdüğü, şeker, tansiyon, prostat, gibi birçok hastalığı iyileştirdiğine inandıkları suyu yanlarında getirdikleri bidonlara doldurarak evlerine götürüyor. Yaklaşık 200 yıldan bu yana akan kaynak suyunu evlerine damacanayla götürebilmek için bölgeye hafta içleri yüzlerce, hafta sonları ise binlerce kişi geliyor.

Manisa Valiliği orman yangınları ihtimaline karşı aldığı karar gereği 1 Haziran-31 Ekim 2022 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Ormanlık alan içerisinde bulunan Yaralı Pınar kaynak suyu da, yasaktan etkilendi. Kaynak suyuna giden 2 ayrı yol, yaklaşık 1 kilometre kala dev kayalarla kapatıldı. Yaya girenler içinde bölgede devriye gezen orman müdürlüğü ekipleri, vatandaşları uyararak bölgeden uzaklaştırılması sağlanıyor. Kaynak suyunun kapatıldığını bilmeyen ve uzak yerlerden gelen vatandaşlar ise mağduriyet yaşıyor. Vatandaşlar, kaynak suyunun denetimli olarak kullanıma açılmasını istedi. 

Manisa’nın Turgutlu ilçesinden su almaya gelen ve yolun kapalı olmasından dolayı geri dönmek zorunda kalan Serdar Kıyak, “Kapalı olduğunu bilmiyordum, su almaya geldim. Üzgünüz ama yapacağımız bir şeyde yok, elim boş dönüyorum. Hastalığım yok ama devamlı bu suyu kullanıyorduk. Hazır su ve çeşme suyu kullanmıyoruz. Bir an önce açılmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

Balıkesir ilinden su almaya gelen ve yolun kapalı olmasından dolayı boş dönmek yerine yaya olarak uzun uğraşları sonucu su alan Talip Şeker, “Kardeşim rahatsız olduğu için buraya şifalı su almaya geldim. Yaklaşık olarak 1,5 kilometre yol yürüdüm, 30 litre suyu sırtımda taşıdım. Biz duyarlı insanlarız. Buraya gelen insan zaten şifa bulmaya geliyor. Sabahtan beridir kaç aile geldi, geri gitti. Belki 200-300 kilometre uzaktan gelen insanlar var. Mağduruz ve buranın bir an evvel açılmasını istiyoruz” dedi. 

Yaralı Pınar kaynak suyunun yaşatma ve güzelleştirme derneği başkanlığını yürüten emekli bekçi Halil Palaz (66), “Orman yangınları karşı 1 Haziran itibariyle kapatıldı. Dışarıdan gelen çok sayıda insan var. Gelenlerin tamamı boş dönüyor. Vatandaşların durumu zor. Buranın denetimli olarak tek yönlü olarak açılmasını istiyoruz” diye konuştu. LEYLA DOĞAN

Editör: TE Bilisim