Seçim çalışmalarına hız veren Gelecek-Saadet Grubu Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, ziyaret ettiği yer mahallede, halkın  su fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ettiğini dile getirdi.
MASKi’yi sert bir dile eleştiren Özdağ, vatandaşın faturayı baktığında gerçekleri gördüğünü belirterek,

“MASKi gibi Manisa için çok önemli olan bir kurum ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın üzerindeki itibarını, güvenirliğini kaybetti. MASKİ ve mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı yalan haber yaptıran bir konuma düştü. Çok ayıp.  Bu resmen halkı yanıltmak ve kandırmaktır. Halk eline faturaları aldığı zaman, zaten gerçekleri o faturalarda görüyor.  Seçim arifesinde halkın gözünü boyuyorlar, halkını gazını alıyorlar.  Çünkü mevcut büyükşehir belediye başkanı her gittiği yerde tepki alıyor. Vatandaş kendi büyükşehir belediye başkanı ile burun buruna ağız dalaşına giriyor.” Şeklinde konuştu.

“Bütün yük zaten vatandaşın sırtında”

Vatandaşların musluğu açmaya korktuğunu belirten Özdağ MASKİ’nin suya yine zam yapacağını vurgu yaptı. Su faturasın vatandaşa yük olduğunu ve yapılacak zamla birlikte daha da yük bineceğini belirten Özdağ;

“Vatandaş su içecek, banyo yapacak; musluğu açmaya korkuyor faturasını ödeyemeyecek diye. Manisa halkını ne hale düşürdüler. Vatandaş içtiği ve kullandığı suyun hesabını yapar oldu. Su meselesi, sudan bir mesele değildir. En hayati konudur su.  MASKİ yine suya zam yapacak. Vatandaşımı düşünecekler. Vur abalıya. Bütün yük zaten vatandaşın sırtında. Bir zam daha, sonrasında bir zam daha. Nasıl olsa vatandaş sessiz.  Hırpaladıkça hırpalayacaklar vatandaşı.” ifadelerine yer verdi.

“Büyükşehir belediyesi yağmur yağdığında ne yapıyor?”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nide eleştiren Özdağ, lağım kokusundan vatandaşın şikayetçi olduğunun altını çizerek,

“Peki içme suyuna fahiş ücretler alan ve Manisalıları canından bezdiren Büyükşehir belediyesi yağmur yağdığında ne yapıyor?” ifadelerinde bulundu.

Özdağ,

“Manisa merkez ve ilçelerinde her yağmurda ev ve işyerlerini su basan, lağım kokusuna düçar olan hemşerilerimin şikayetlerini bile dikkate almıyor.  Bugün Salihli ilçemizde Atatürk mahallesi başta olmak üzere birçok mahallemizi ziyaret ettim ve vatandaşlarımızla buluştum. Gördüğüm manzara berbattı. Sıradan bir yağmurda bile ev ve işyerleri su basan hemşerilerimin şikayetlerini umursamayan bir belediye yönetiminden bahsettiler. “dedi.

“Bu belediyeyi tarihin tozlu raflarına kaldıracağız”

“Manisalıyı bu kibirli yönetimden kurtaracağız.” diyen Özdağ, şöyle devam etti:

“15 yılın sonunda Manisa ve ilçelerini lağım kokusuna maruz bırakan, her yağmur yağdığında ev ve işyerlerinin sular altında kalmasını çözmeyen, vurdumduymaz bu belediyeyi tarihin tozlu raflarına kaldıracağız.” 

“Manisalılar, zirvede başı çekecek“

Yeni yapılacak zamla Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan halkın Manisa halkı olacağını söyleyen Özdağ;

“Bu zamla birlikte Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Manisalılar, zirvede başı çekecek. Manisa en pahalı suyu kullanmada rekor kırıyor. Yazık bu halka. Hem en temel ihtiyaç suyu vatandaşa fahiş fiyatla veriyorlar. Hem de yalan haber yaptırıp, itibarlarını yerle yeksan ediyorlar. Suyun fahiş fiyatı bu halka zulümdür. Siz halkın sırtından MASKİ’nin tüm zararını ve maliyetlerini karşılayamazsınız. Bu şehri ve MASKİ’yi yönetemeyişinizin faturasını, temel ihtiyaç su üzerinden halka kesemezsiniz. Bu vicdansızlıktır, zulümdür, hakkaniyetsizliktir, kul hakkıdır, haramdır” dedi.” Dedi. 


 

Kaynak: Derya Öztürk