Tarım sezonunda bazı bölgelerde hasadın başlamasıyla birlikte salatalık, biber, kabak fiyatları düştü. Biber 25 liradan 12-13 liraya,  kabak 5 liraya, salatalık 20-25 liradan 5-6 liraya kadar geriledi.  Manisa’nın coğrafi işaretli Köprübaşı Çileği de tezgahları süslemeye başlarken, fiyatı 30-35 liradan 15 liraya kadar indi. Ancak fiyatlar düşmesine rağmen vatandaşların fazla alışveriş yapmadığı görüldü.

Ülkemiz meyve sebze bakımından cennet bir yer. Bir ürün biterken, diğer ürünün hasadı başlıyor. Manisa’da Ramazan Bayramı sonrası pazarlara bereket geldi. Üretim sezonunu başlamasıyla birlikte fiyatlarda düşüşler kendini göstermeye başladı. Pazarda fiyatlar düşmesine rağmen vatandaşların alışveriş için fazla ilgi göstermemesi dikkatlerden kaçmadı. Pazarcı esnafın fiyatların düştüğünü ifade ederek, vatandaşları alışveriş yapmaya davet etti.

25-30 LİRAYA KADAR YÜKSELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde biberin, salatalığın, domatesin, kabağın kilosu 25-30 liraya kadar yükselmişti. Vatandaşlar fiyatları yüksek olduğu için doğru düzgün alışveriş yapamıyordu, Pazar arabaları dolmuyordu. Ramazan Bayramı sonrası havaların güzelleşmesiyle birlikte pazarda birçok üründe fiyatlar düştü.

SEZON BAŞLAMASIYLA DOMATES FİYATI DAHA DA DÜŞECEK

Fethiye’den getirilen tarla domatesin kilosu 20 liradan satılırken, bazı yerde küçük domatesin kilosu 7,5 lira oldu. Özellikle yaz aylarında Manisa’da domates hasadının başlamasıyla fiyatların kendi seviyesine geleceği ifade ediliyor.

ÇİLEK 30 LİRADAN 15 LİRAYA DÜŞTÜ

Biberin kilosu 25 liradan 12-13 liraya,  kabağın kilosu 5 liraya, salatalığın kilosu 5-6 liraya kadar düştü. Ayrıca Mersin Anamur, Emiralem’in yanı sıra Manisa’nın coğrafi işaretli Köprübaşı Çileği de tezgahları süslemeye başladı. İlk zamanlarda 30-35 liradan satılan çileğin kilosu 15 liraya düştü.

PATATESİN 4 KİLOSU 30-35 LİRA OLDU

Fiyatı düşmeyen ürünlerin başında ise patates ve soğan geldi. Patatesin 3-4 kilosu 30-35 liradan satıldı. İran’dan getirilen karpuzunu kilosu 13 lira oldu.

 KIŞIN ÜRÜN OLMADIĞI İÇİN FİYATLARIN DÜŞMESİ BEKLENEMEZ

Pazarcı esnaflarından Mehmet Aslan, “Ülkemiz ürün konusunda cennet bir yer. Bir bölgede sezon biterken bir bölgede yeni hasat başlıyor. Pazarda fiyatlarımız uygun. Kışın zaten üretim fazla olmadığı için fiyatlar düşük olması beklenemez. Kışın ürün yetiştirmek gerçekten zor. Ama yazın her taraf ürün dolu. Bu arz talep meselesi” dedi. CÜNEYT HASÇELİK  

Editör: TE Bilisim