Manisa Kültür ve Turizm Şube Müdürü Sedat Türk, ülkemize her yıl sağlık turizmi için gelen ziyaretçi sayısının 1 milyon civarında olduğuna dikkat çekti.  Sağlık İl Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr Leyla Arıcı, sağlık turizmiyle ilgili yetkilendirilmiş 4 tane hastanenin bulunduğunu dile getirerek, ilk 4 ayda yurt dışından 278 hastanın geldiğini kaydetti.

Manisa’da günümüzde önemi hızla artan sağlık turizmi düzenlenen programda ele alındı. Yelkovan Turizm ve alt yapı kuruluşu olan Manisa’nın ilk sağlık turizm akreditasyon belgesi alan Healt Body İn Türkiye firması tarafından Anemon Hotel’de düzenlenen Manisa Sağlık Turizmi programına Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Leyla Arıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, Manisa Kültür ve Turizm Şube Müdürü Sedat Türk, Yelkovan Turizm şirketi sahibi Meltem Kandemir,  CEO’su Onur Kurtay katıldı.  Yelkovan Turizm şirketi sahibi Meltem Kandemir, 15 yılı aşkın süredir turizm faaliyetleri sürdürdüklerini kaydetti. Kandemir, sağlık turizminde yetki kriterlerini tamamlayarak sağlık turizmde yetki belgesi aldıklarını ifade etti.

SAĞLIK TURİZMİ KENDİNİ GÖSTERİYOR

Manisa Kültür ve Turizm Şube Müdürü Sedat Türk, sağlık turizmin dünyada yaşanan gelişmelerinin aynı anda ülkemizde kendini gösterdiğini açıkladı. 2016 yılı verilerine göre ülkemizde sağlık turizmi konusunda akredite edilmiş 46 adet hastanenin bulunduğunu ifade eden Türk, bugün bu sayının arttığını belirtti. Türk, “Sağlık turizmden faydalanmak isteyen hastalar aynı zamanda öncelikli olarak aynı zamanda bir destinasyon arayışı içerisine girmişlerdir. Dolaysıyla bu manada da ülkemiz Avrupa’ya olan yakınlığı, Asya ve Afrika arasında bulunması nedeniyle sağlık turizmine sahiptir” dedi.

1 MİLYON CİVARINDA TURİST SAĞLIK TURİZMİ İÇİN GELİYOR

Türk, günümüzde özellikle 5 yıldızlı otellerin konaklama, içmenin yanında SPA, termal gibi sağlık turizmi alanlarında hizmete vermeye başladığını açıkladı, ülkemize her yıl sağlık turizmi için gelen ziyaretçi sayısının 1 milyon civarında olduğuna dikkat çekti. 

8 TANE TERMAL BULUNUYOR

Manisa’nın sağlık turizmi açısından diğer illere nazaran birçok potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Türk, özellikle termal açısından zengin olduğunu ve 8 tane termalin bulunduğunu belirtti. Türk, “Bunların en başında Salihli Kurşunlu kaplıcaları, Demirci Hisar kaplıcaları geliyor. Azımsanmayacak sayıda termal kaynağımız bulunuyor. Onların sağlık turizmine kazandırılması için gerekli adımların atılması gerekiyor” diye konuştu.

CERRAHİ YÖNTEMLERDE BAŞARILIYIZ

Ülkemizde sağlık turizmi kapsamında yapılan cerrahi yöntemlerden bahseden Türk, “Avrupa’da veya Amerika’da 10 bin dolara yapılan cerrahi yöntemler ülkemizde 2 bin dolar gibi rakamlara yapıldığını görebiliyoruz. Bu yüzden yabancı turistler ülkemizin yetişen kalifiyeli hekimlerin uyguladıkları başarılı operasyonlar sayesinde dünyada tanınır hale gelmişlerdir.  Bu sağlık turizmden ileride oldukça yüksek pay alacağımızı gösteriyor” diye konuştu.

DÜNYADA 100 MİLYAR DOLARLIK BİR SEKTÖR

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, sağlık turizminin 100 milyar dolarlık pazarıyla çok önemli bir sektör haline geldiğini belirterek, bu sektörden hem Manisa’nın hem de ülkemizin pay almasının çok önemli olduğunu vurguladı. İnce, Manisa’nın sağlık tesisleriyle, kültür ve tarihi değerleriyle buna uygun bir kent olduğunu söyledi.

YETKİLENDİRİLMİŞ 4 TANE HASTANE BULUNUYOR

Manisa Sağlık İl Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr Leyla Arıcı, sağlık turizmiyle ilgili yetkilendirilmiş 4 tane hastanenin bulunduğunu dile getirdi. Arıcı, “İlk 4 ayda 278 tane hastamız oldu. Yurt dışından gelip burada tedavi oldular. Pandemi döneminde ne yazık ki durdu, bu hastanelerimizde hasta bakılamadı. Ama bu sayının günümüzde daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNE IŞIK TUTACAK DEĞERLER VAR

Yelkovan Turizm CEO’su Onur Kurtay,  Manisa’nın Spil Dağı’yla, kiliseleriyle, 480 yıllık tarihi şifalı mesir macunuyla sağlık turizmine ışık tutabilecek bir şehir olduğunu belirterek, şirket olarak bu değerlere önem verdiklerini ve sahip çıktıklarını ifade etti. Kurtay, Manisa’nın sağlık turizmi alanında hak ettiği değeri alması için birlikte çalışılması gerektiğini kaydetti.

BELEDİYEDEN TAM DESTEK

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, belediye olarak sağlık turizmine her konuda destek vermeye hazır olduklarının vurguladı. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim