Manisa’da Hıdrellez çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Saruhanlı’nın Çamlıyurt mahallesinde yaklaşık olarak 20 yıl önce yapılan kutlamalar bu yıl yapıldı.
31 Mart yerel seçimlerinde Çamlıyurt Mahalle Muhtarı seçilen Ekrem Karaman’nın düzenlediği Hıdrellez şenlikleri, büyük bir coşkuyla kutlandı. Mahalle halkının yoğun katılım sağladığı şenliğe çevre ilçelerden de katılım oldu.

Saruhanlı’da Hıdrellez Coşkusu (7)

Sabah saatlerinde kahvaltı ile başlayan şenlikte çocuklarda unutulmadı. Çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi. Ayrıca çocuklara top ve balon dağıtıldı.
Geleneksel yemek ikramınında yapılan şenlikte, etkinliğe katılanlar müzik eşliğinde eğlendi.

Saruhanlı’da Hıdrellez Coşkusu (6)

Geleneksel yemek ikram edildi

Hıdrellez şenliklerinin yaklaşık olarak 20 yıl önce yapılığını belirten mahalle muhtarı Ekrem Karaman,

Başkan Zeyrek Manisa'ya raylı sistem getirecek mi? Başkan Zeyrek Manisa'ya raylı sistem getirecek mi?

“Bu şenliği muhtarlık bünyesinde düzenledik. Bütün giderleri muhtarlık karşıladı. Halkın eğlenmesi için yerel orkestra getirdik. Sabahtan kahvaltıyla başlayan etkinliğimizde bereket ve bolluk getireceğine inanılan yumurta ikramında bulunduk. Ayrıca günün ilerleyen etkinliğe saatlerinde şenliğe katılanlara geleneksel yemek ve mangal ikramımızda oldu. Aynı zamanda gün boyunca sınırsız çay ikramında bulunduk.”

Saruhanlı’da Hıdrellez Coşkusu (5)

“Geleneksel hale getireceğim”

Yıllar sonra böyle bir etkinliğe vesile olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Karaman,

“36 yaşında genç bir muhtar olarak, en son 20 yıl önce yapılan bu şenliği bu yıl itibari ile geleneksel hale getireceğim.” şeklinde konuştu. 

Saruhanlı’da Hıdrellez Coşkusu (2)

Saruhanlı’da Hıdrellez Coşkusu (4)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK