Selçuk Mobilyayı etme sebeplerinizden birisi de profesyonel bir bakış açısıyla yaklaşan İç Mimar İlayda Kızıl hem destek oluyor hem de mobilya ile mimarlığı birleştiriyor.  Kızıl, “Gelen müşterilerimize iç mimarlık desteği de veriyorum. Kumaş seçerken şöyle bir şey seçebilirsiniz, şunu yapalım, duvara şunu yansıtalım, tabloyu koyalım, bu çiçeği koyalım gibi şeylerde aynı zamanda müşterilerime yardımcı oluyorum” dedi.

Manisa’da 20 yıl önce ilk mobilya mağazasını açan Selçuk Mobilya, daha fazla ürünle daha fazla kişiye ulaşmak için 2. Mağazasını açtı.  Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Merkez Tevfikiye Mahallesi 8 Eylül Caddesi’nde kurulan ilk mağazanın ardından yakın bir zamanda da Ayni Ali Mahallesi 8 Eylül Caddesi’nde ikinci mağazayı açtı. Mobilya mağazasının başında İç Mimar İlayda Kızıl bulunuyor. İlayda Kızıl, aynı zamanda iç mimarlık konusunda müşterilere destek olurken, mobilya ile mimarlığı da birleştiriyor. Gelen müşterilere daha fazla ürünü göstermek amacıyla ikinci mağazayı hizmete açtıklarını ve mağazada bir eve birçok ürünün bulunduğunu söyleyen Kızıl, “İnsanlara bir yaşanmışlık hissiyatı vermeye çalışıyoruz” dedi.

DAHA FAZLA MÜŞTERİYE ULAŞMAK İSTİYORUZ

 Selçuk Mobilya Mağazası Sahibi İç Mimar İlayda Kızıl, “Biz 20 yıldır Manisa’dayız. Bu bizde baba mesleği olduğu için devam ettiriyoruz. Diğer mağazada da benim abim duruyor. Biz ailecek mobilya sektöründeyiz ve bu işi yapıyoruz. 20 yıldır Manisa’dayız ve hemen hemen 20 yıldır evine ürün göndermediğimiz bir ev ya bir yer kalmamıştır. Çok fazla müşterimiz var. Diğer şubemiz 20 yıllık, bu şubeyi yeni açtık. 5-6 ay falan oldu burası açılalı. Bizim burayı açmaktaki amacımız hem daha geniş bir portföy olsun müşteri geldiğinde elimizde daha fazla gösterebileceğimiz ürün olsun diye hem ikinci bir mağazayı açtık hem de daha müşteriye ulaşabilmek için” dedi.

İÇ MİMARLIK DESTEĞİ SAĞLIYOR

İç mimar olduğu için gelenlere iç mimarlık konusunda da destek olduklarını ifade eden İlayda Kızıl, “Ben aynı zamanda iç mimarım. Gelen müşterilerimize iç mimarlık desteği de veriyorum. Kumaş seçerken şöyle bir şey seçebilirsiniz, şunu yapalım, duvara şunu yansıtalım, tabloyu koyalım, bu çiçeği koyalım gibi şeylerde aynı zamanda müşterilerime yardımcı oluyorum. Bunun dışında tadilat, dekorasyon gibi işler geldiği zaman onları da yapıyorum. İç mimari destekte veriyorum zaten müşterilerime. Eğer ölçüleriyle beraber gelirse kendi mimari programlarım var. Ölçülerini hemen programda 5 dakikada çizip koltukları ya da yatak odasını oraya koyup sığıyor mu sığmıyor mu, bu nasıl duruyor bununla ilgili programımda var. 3 boyutlu bir şekilde gösterebiliyorum müşterilere. Elimiz ve kolumuz bu anlamda daha dolu. Halılarımız, aksesuarlarımız müşterilerimize bir konsept vermeye çalışıyoruz. Vitrine baktığımız zaman koltuğu, sehpası, halısı, aksesuarı, oradaki tablosu, üst raftaki kitaplar, orada bir yaşanmışlık hissiyatı vermeye çalışıyoruz. Bunlara özen göstermeye çalışıyoruz mağazada. Aynı zamanda mağazamızın içinde yatak odası takımlarımız var, koltuk takımlarımız var. Yemek odası takımları var. Aynı zamanda Yataş’ın bayisiyim. Yatak ve baza başlıklarımız da var. Yataş’ın yataklarını satıyorum” diye konuştu.

FARKLI DÜĞÜN PAKETLERİ SEÇENEKLERİ BULUNUYOR

Bir eve dair çok fazla ürün bulunduğunu belirten İlayda Kızıl, “Genelde düğün paketi şeklinde de yapıyoruz bunları. Düğün paketlerimizin içeriği hepsinin farklı oluyor. Bizde 65-70 bin liraya düğün paketi oluyor, orta hali 40-50 bin liraya düğün paketi var. 35-40 bin liraya da düğün paketimiz var. Gelen kişinin bütçesine göre değişiyor bizim sunabileceğimiz fiyat performansı ve ürünlerin içeriği de değişiyor. Kimi bütçemiz uygun bütçeli istiyor, uygun bütçedeki ürünlerde farklı oluyor. İşte beyaz tonlarda olsun yaptığımız paket farklı oluyor. Gold ya da ceviz tonlarda olsun dediği zaman yaptığımız paket farklı. Tamamen müşteriye özel çalışıyoruz. Nasıl bir şey istiyorsa ona özel bir fiyat ve ürünler çıkarıyoruz burada. Metrekaremizin yetmediği yerde de kataloglardan destek alıyoruz. Şuan ki metrekaremiz müşterimiz geldiğinde beğenmeden çıkmıyor. Çünkü iki mağazamız var. İki mağazada da farklı farklı modellerimiz var, elimiz dolu. Bir şekilde müşteriyi ikna edebiliyorum” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim