Geçmiş yıllarda 1000-1300 olan başvuru bu yıl 3332 adaya ulaştı. Aday öğrencileri cezbeden yönü ise erkeklerde 2000 metre, kızlarda 1000 metre, erkek ve kızlarda 60 metre, jimnastik gibi zorlu parkurların sınav sisteminden kaldırılmış olması oldu. Pazartesi günü başlayan Manisa CBÜ Spor Bilimleri Fakültesine giriş yetenek sınavlarına katılan 2272 erkek, 1060 Kız ve toplamda 3332 öğrenci adayı okula girebilmek için yarıştı.

(MCBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Özel Yetenek Sınavlarına yüzlerce öğrenci adayının yanı sıra çeşitli spor dallarında millilik kazanan 98 Milli Sporcu ve 8 engelli sporcu yer aldı.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne alınacak 26 erkek, 14 kız, Spor Yöneticiliği Bölümüne alınacak 30 erkek 20 kız, Rekreasyon Bölümüne alınacak 26 erkek, 14 kız, Antrenörlük Eğitimi Bölümü için 9 farklı branşta (Artistik Jimnastik, Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Tenis, Yüzme, Taekwondo, Karate-Do) toplam 50 öğrenci olmak üzere toplam 180 öğrencinin yanı sıra 20 milli sporcu ve 18 Engelli adaya kontenjanın ayrıldığı sınavlarda büyük heyecan yaşandı.

15-19 Ağustos tarihleri arasında CBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavlarına gelen öğrenci adayları, kendilerini sınava hazırlayan antrenörleri sınav öncesinde son dokunuşları, sınavın yapılacağı salonun önündeki boşluk alana kurdukları sınav parkurlarında yaptılar.

Sınava geçen aday öğrenciler buradaki 4 parkurdan oluşan sınavı en az sürede ve hatasız tamamlamaya çalıştılar. Sınav öncesi ve sonrasında aday öğrencileri aileleri ve yakınları yalnız bırakmazken, dışarıdaki yakıcı sıcaktan korunmak içinde çam ağaçların yanı sıra gölge alanlarda dinlenmeye çalıştılar.

Sınavı kısa sürede bitiren öğrenci adayları sevinçlerini arkadaşları ile paylaşırken İzmir Malkoç hazırlık kursuna giderek sınavlara hazırlanan Sude-Buse Horasanlı adındaki ikiz kız kardeşler zorlu sınavda istenilen sürenin çok altında bitirerek altın çanı çaldırmayı başardı.

Sınav saatine geç kalan öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında yaşanan tartışma büyümeden önlenmesinin ardından sınav kurulunca içeri alınarak sınav hakkı tanındı.

MCBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, sınavlarla ilgili olarak;

“Bu yıl sınavlarımızı 53. kez düzenliyoruz. Özel Yetenek Sınavlarına müracaat ise beklediğimizin çok çok üzerinde idi. Sınavı kazanarak okulumuza girmeyi hak eden öğrencilerimizi alanlarında çok deneyimli, bir o kadar da deneyim yüklü akademik kadro bekliyor.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ise yaptığı açıklamada,

“2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Türkiye’nin en deneyimli, ulusal ve uluslararası spor arenasında görev yapmakta olan akademik kadrosuna sahip bir okuldur. Fakültemizde öğrenci olabilmek için sınava katılan tüm adaylara ve sınavı gerçekleştiren akademik ve idari personeline başarı diliyorum. Adaylarımızın şeffaf, bir o kadarda güvenilir sınav ortamın da olduklarını bilmeleri adına kamera sistemini geçmiş yıllarda devreye aldığımız gibi bu sınavda yerine getirdik.

Ayrıca sınava giren öğrenci adaylarımızı üniversitemiz Rektörlüğümüzce yazılımları gerçekleştirilen online sistem üzerinden verilerinin işlendiğini sonuçları internet ortamından her sınav parkurundan sonra almış olduğu puan ve derecelerini bu sistem üzerinden anında görebileceklerdir”

Türkiye’nin 81 ilinden Manisa’ya akın eden öğrenci adayları yanlarında sınav seyahat bavullarını getirdi. Öğrenci adayları Manisa’daki sınavlarda başarılı olamamaları durumunda en yakın il İzmir’de bulunan Ege Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesinin açtığı sınavlarda da şansları deneyecek. Burada da istedikleri yetenek puanlarına ulaşamayan öğrenci adayları Aydın, Denizli, Edirne, Çanakkale ve Spor Bilimleri Fakültesi olan diğer illerdeki üniversitelere doğru yol alacaklar. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim