Bu yılki fuarda öğrenciler; Oyun-oyunlaştırma, Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık ile Kültürel Miras temalarında toplam 20 proje hazırladı. Susuz tarım uygulamaları, kahve telvesinden doğa dostu bardak tasarımı, Manisa’nın tarihi mekânlarının üç boyutlu prototipleri, 365 gün Edebiyat takvimi ve eğitim içerikli oyunlar, fuarın en çok ilgi gören projeleri arasında yer aldı.

Geleceğin bilim insanları yeteneklerini sergiledi

Fen bilimlerinden sosyal bilimlere uzanan geniş bir yelpazede hazırlanan projeler, öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmelerine ve topluma fayda sağlayacak çözümler üretmelerine olanak sağladı. Katılımcılar, genç mucitlerin projelerini dikkatle inceledi, detaylı sunumları ilgiyle dinledi.

“Bilimsel düşünmeyi teşvik ediyoruz”

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Ömer Akbulut, “Bu tür fuarlar, öğrencilerimizin bilimsel düşünme, problem çözme ve proje üretme becerilerini keşfetmelerine katkı sağlıyor. Okulumuz sadece akademik değil, sosyal ve sportif alanlarda da öncü olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. TÜBİTAK’ın desteğiyle daha fazla öğrencimizi bilimle buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Manisa'da öğrencilerin eserleri göz kamaştırdı Manisa'da öğrencilerin eserleri göz kamaştırdı

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU