Manisa Milli İrade Platformu, Filistin’e destek verdi Manisa Milli İrade Platformu, Filistin’e destek verdi

1969 yılında Milli Park olarak ilan edilen ve 12 hektarlık alana kurulu olan Spil Dağı Milli Parkı aynı zamanda Manisa’nın en büyük marka değerleri arasında da yer almaktadır. 
2015 yılında yapılan tadilatın ardından 17’si 2+1, 25 adedi 1+1 olmak üzere toplam 42 adet Bungalow tipi evlerin yanı sıra, kır kahvesi ile restaurantıyla bölgeye hizmet veren rahat nefes alınabilecek doğa harikası bir yer olan Spil Dağı Milli Parkı, jeolojik, morfolojik, arkeolojik ve mitolojik özelliklerinin yanı sıra, dağcılık sporuna uygun ve önemli bir rekreasyon alanıdır. 
2015 yılında değişen yeni çehresiyle Şehzadeler Belediyesi tarafından işletilmeye başlanılan Spil Dağı Milli Parkı, o günden bu yana 3 kez işletmeci olarak el değiştirdi. Geçtiğimiz hafta ev ve restaurantların işletmeci tarafından boşaltılması ardından, hafta sonu Milli park girişlerinde bulunan taglara “tadilat nedeniyle hizmete kapalıdır” tabelaları asılması ardından Milli Park kaderine mi terk ediliyor sorusu kafalara yerleşmeye başladı.

Spil Dağı Milli Parkı Kaderine Mi Terk Ediliyor (1)

Spil Dağı Milli Parkı

Mitolojide Kybele, Niobe, Tantalos ve Pandereos ile ilgili öykülerde adı geçen Spil Dağı’nın eteklerinde Tantal Kalesi kalıntıları, bereket tanrıçası Kybele’nin rölyefi, Niobe Ağlayan Kaya ve Bizans Dönemi’nden kalma Magnesia Kalesi’nin kalıntıları yer almaktadırlar. 
Dağın en ünlü bitkisi kümeler halinde yetişen Spil ya da Manisa Lalesi adıyla anılan lalelerdir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul’a götürülmüş ve bir döneme adını vermiştir. 
Panoramik yönden çeşitlilik arz eden Spil Dağı’nın değişik yerlerinden Manisa’nın kuşbakışı manzarasını, İzmir Körfezi’ni ve Yunt Dağları ile Aliağa Körfezi’ni görmek mümkündür.  
1995 yılında turizm merkezi ilan edilen ve milli parkın asıl gelişim bölgesi olan Atalanı Mevkii’nde dağ evleri, piknik - oyun alanları, bir kır kahvesi ve lokanta bulunmaktadır. Günübirlik kullanımın yanısıra, ziyaretçilerin Atalanı’ndaki kamp yerinde kendi çadır ve karavanlarıyla kalmaları veya rezervasyon yaptırmak suretiyle dağ evlerinde konaklamaları mümkündür.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK