Hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Alaşehir İlçesi Caberfakılı Mahallesi'nde yapılan hasat çalışmasına katılarak üreticilerle birlikte üzüm kesti.

"Superior Seedless" üzüm çeşidinin 21 Temmuz 2022 tarihinde kesimine, 22 Temmuz 2022 tarihinde ihracatına karar verildiğini belirten Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Superior Seedless erkencilik özelliği sayesinde ihracatta önemli bir avantaj sağlamaktadır. Superior üzümü düşük şeker oranı, mayhoş tadı nedeniyle şekeri düzenlemede faydalı, özellikle şeker hastaları tarafından gönül rahatlığıyla tüketilen ve yoğun ilgi gören bir üzüm çeşididir.

Bu yıl hasat çalışmamıza Alaşehir İlçemizde start verdik. Ümidimiz çiftçimizin yüzünün gülmesi, bereketli, bol kazançlı bir yıl geçirmesi. Hasat sezonunun tüm üreticilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

21.07.2022 tarihinde Alaşehir İlçesinde gerçekleşen hasat çalışmasına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak,  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Salih Tengiz ve üreticiler katıldı. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim