Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen 2021-2022 Okul Sporları Yıldızlar Kız ve Erkek Futbol Türkiye şampiyonası Manisa’da başladı.  Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde 23-26 Mayıs tarihleri arasında oynanacak olan Okul Sporları Yıldızlar Kız ve Erkek Futbol Türkiye Şampiyonası maçları 8 Eylül Stadı'nda düzenlenen açılış seremonisinde saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından maçlar başladı. 8 Eylül ve Tevfik Lav Stadı'nda oynanacak müsabakalara Kızlarda Bursa, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Mersin, Ordu, Van ve Zonguldak,  Erkeklerde ise Antalya, İstanbul, KKTC, Kocaeli, Samsun ve Trabzon illeri katılıyor. Şampiyonada 144 kız ve 144 erkek olmak üzere 288 sporcu mücadele ediyor. Takımlar, Türkiye şampiyonu olabilmek için kıyasıya mücadele veriyor. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, tüm sporcu ve antrenörlere başarılar dileyerek, maçların fairplay çerçevesinde geçmesi temennisinde bulundu. Açılışa Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Buldu, Okul Sporları Şube Müdürü Fatih Umut Altınışık, sporcular ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

YILDIZ KIZLAR A GRUBU

Yıldız Kızlar A grubunda K.Maraş Sümer Ortaokulu, Ordu Başöğretmen Ortaokulu,  Mersin Mimar Sinan Ortaokulu, İstanbul Mimar Sinan Ortaokulu yer alıyor. İlk maçta İstanbul Mimar Sinan Ortaokulu, K. Maraş Sümer Ortaokulu’nu 2-1 yendi. Ordu Başöğretmen Ortaokulu ise Mersin Mimar Sinan’ı 3-0 yenmeyi başardı. İkinci maçta K. Maraş Sümer Ortaokulu, Mersin Mimar Sinan’ı 1-0 yendi. Ordu Başöğretmen Okulu, İstanbul Mimar Sinan’ı 3-1 yendi. Böylece Ordu takımı puanını 6 yaparak yarı finale yükselmeyi garantiledi.

KIZLAR B GRUBU

Yıldız Kızlar B grubunda Zonguldak Atatürk Ortaokulu Van Mustafa Cengiz Ortaokulu’nu 4-1, Bursa Salih Şeremet Ortaokulu Denizli Nermin Osman Akça Ortaokulunu 9-0 yendi. İkinci maçta Zonguldak takımı Denizli takımını 3-0, Bursa takımı ise Van takımını 2-1 yendi. Böylece Zonguldak ve Bursa takımları puanlarını 6 yaparak yarı finale kalmayı garantilediler. İki takım 24 Mayıs’ta grup liderliği için karşı karşıya gelecek.

FİNALLER 26 MAYIS’TA

Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale çıkacak. 25 Mayıs’ta A grubu birincisi ile B grubu ikincisi, B grubu birincisi ile A grubu ikincisi karşı karşıya gelecek. Kaybedenler 26 Mayıs’ta üçüncülük maçı oynayacak. Kazananlar ise finalde Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele edecek. CÜNEYT HASÇELİK 

Editör: TE Bilisim