Manisa’nın kanayan yarası olan imar sorunu dar gelirli vatandaşların belini bükmeye devam ederken Karakoca Mahallesi’ndeki 101 Ada 291 Nolu parselin birden bire imara açılması, imar sonrası ise söz konusu alanın Cengiz Ergün’ün kızına ait çıkması kentte şok etkisi yarattı. Bunun üzerine konuyla ilgili tepkilerini sosyal medya üzerinden açıklama yaparak ortaya koyan vatandaşlar, “Adakale ve Ulucami’de arsaları istimlak edin metrekaresi 500 TL’den ama kendi kızınıza gelince imarsız yere turizm imarı ver. Vay be! Sabun gibisiniz ele avuca sığmıyorsunuz” , “Ya başkan bırak ormanı falan Emlak Dere Mahallesi’ne neden imar yok. Niye çalışmıyorsunuz? Bir de bizim mahalleyi mecliste onaylayın bakalım” diyerek isyan etti. 

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca Mahallesi’nde yer alan 101 ada 291 nolu parselin Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait çıkması kentin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 

KARAKOCA’DAKİ PARSEL ANİDEN İMARA AÇILDI

Manisa’da 30 yıldır devam eden imar sorunu, hem ev fiyatlarını hem de kira fiyatlarını vururken Yunusemre ilçesi Karakoca Mahallesi’nde bulunan 101 ada 291 Nolu parselin aniden Yunusemre ve Büyükşehir Belediye meclislerinden geçerek imara açılması, Manisa’da tartışmalara yol açtı. Manisa merkezde minumum 2 bin TL olan ev kiraları Güzelyurt Mahallesi’nde 7 bin 500 ile 10 bin TL arasında değişiyor. Muradiye Mahallesi ele alındığı ise ev kiraları yine 2 bin TL’den başlarken vatandaşlar artık kiralık ev bulmakta güçlük çekiyor. Durum böyle olunca da dar gelirli vatandaşlar, geçim derdine düştü. Dar gelirli vatandaşlar imarın açılmaması nedeniyle ev kirasını ödemekte akla karayı seçerken Karakoca Mahallesi’nde Eko Turizm alanının imara açılıp, ardından da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e devredilmesi bu kadar da olmaz dedirtti. 

VATANDAŞLAR DURUMA TEPKİLİ

Konuyla ilgili sosyal medyada hesaplarından yorum yapan vatandaşlar, “Sade bir vatandaşın arazisi açılabilir miydi?”, “Kardeşim bu alan başkanın kızının mı değil mi?”, Adakale ve Ulucami’de arsaları istimlak edin metrekaresi 500 TL’den ama kendi kızınıza gelince imarsız yere turizm imarı ver. Vay be! Sabun gibisiniz ele avuca sığmıyorsunuz”, “Ya başkan bırak ormanı falan Emlak Dere Mahallesi’ne neden imar yok. Niye çalışmıyorsunuz? Bir de bizim mahalleyi mecliste onaylayın bakalım”,“Bal tutan parmak yalar”, “Ateş olmayan yerden duman çıkar mı?”, “Yiyin efendiler yiyin aksırıncıya tıksırıncıya kadar yiyin”, “Gözünüzü toprak doyursun”, “Yasal olması etik olması anlamına gelmiyor ne yazık ki”, “Nasıl bir şaşkınlıktır. Videolu cevabınızda CHP belediye Meclis üyelerinin kabul oyuverdiğini özellikle Bülent Mersinli’nin el kaldırdığı görüntülerle algı oluşturarak cevap verdiniz. Şimdi de başka konuşuyorsunuz. Açıklamanın tamamı demogoji üzerine inşa edilerek kelime oyunlarıyla  yapılan bir açıklama. Samimiyet yok. Konuştukça batıyorsunuz.  Bence hiç konuşmayın. Bunları ancak aldatabileceğiniz insanlara inandırırsınız” , “Güven vermiyorsunuz yaptıklarınız ortada”, “ ifadelerine yer verdiler. 

NE OLMUŞTU?

CHP Yunusemre ilçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ile CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli geçtiğimiz hafta içerisinde gündemi sarsacak açıklamalarda bulunmuştu. CHP’li Yunusemre ilçe Başkanı Yaçın Arcak, Karakoca Mahallesi’nde bulunan Eko Turizm alanının Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait olduğunu belgeleriyle birlikte açıklamıştı. 

Hafta boyunca süren bu gelişmeler sonrasında CHP Manisa Teşkilatı Cengiz Ergün’e rant sağladığı gerekçesiyle Manisa Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunmuştu.


 
Editör: TE Bilisim