Başkan Akan, “2022 yılında vatandaşlarımızı susuz ve hijyenik olmayan koşullarda yaşamak zorunda bırakan Büyükşehir ve MASKİ sorumluları, halk için hizmet vermesi gereken hizmet koltuklarını işgal ediyor” dedi. 

Çamlıca Mahallesi’nin su, Sümbültepe Mahallesi’nin ise altyapı sorunlarını gündeme taşıyan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’ye yüklendi.

İki mahallede de incelemelerde bulunan ve vatandaşlarla görüşen Başkan Akan, “2022 yılında bu yaşananların tek adı rezalettir” dedi. 

“SÜMBÜLTEPELİLER HİJYENİK OLMAYAN KOŞULLARDA YAŞAMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR”

İlk olarak Sümbültepe Mahallesi’ne giden İYİ Partili Akan, “Yunusemre ilçemizde halkın yaşadığı sorunları tespit etmek için her mahalleyi karış karış geziyoruz. Sümbültepe Mahallemizin boru hatları yok. MASKİ, defalarca söz vermesine rağmen burada bir çalışma yapmamış. Evlerin lavabo atıkları dahil tüm atıklar mahallenin önünden geçen ufak bir dereye akıyor. Mahallede kokudan evlerin bahçelerinde bile oturulmuyor. Sivrisinekler mahalleyi işgal etmiş durumda. Vatandaşlarımız, hijyenik olmayan koşullarda yaşamak zorunda bırakılıyor. MASKİ, Sümbültepe Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımıza sefaleti yaşatıyor” dedi. 

ÇAMLICA MAHALLESİ SAKİNLERİ SUSUZLUKTAN İSYAN EDİYOR”

Sümbültepe Mahallesi’nin ardından Çamlıca Mahallesi’nde halkı dinleyen Başkan Akan, “Çamlıca Mahallemiz de büyük bir su sorunu çekiyor. 2022 yılındayız, bu devirde Çamlıca Mahallesi’ne yaklaşık 20 gündür su verilemiyor. Gün içerisinde Çamlıca Mahallesi’ne ve bir üst mahalleye çok az miktarda su basılıyor. Vatandaşlarımız Kurban Bayramı’na susuz bir şekilde giriyor. Bu mahallede bulaşık ve çamaşır yıkayacak su bile yok. MASKİ ekipleri gün içerisinde 2-3 kez Muradiye Şantiyesi’nden bölgeye su taşıyor. Bizim ziyaretimiz sırasında da ekiplerin su taşıdığına şahit olduk. Çamlıca Mahallemizdeki borular 2’lik ve yetmiyor. 3 kilometrelik bir alana 4’lük boru döşemek çok mu zor? Çok mu pahalı? Bunu bile yapamayacaksanız, neden o koltukları işgal ediyorsunuz? Vatandaş isyan ettiğinde MASKİ ekipleri ‘yeni sondaj açmak maliyetli, suyu az kullanın’ diye cevaplar veriyor. Verdikleri cevap bile büyüık bir skandaldır. Vatandaşımızın canı burnunda, eğer bunu yapamayacaksanız mahallelilerimiz kendi imkanlarıyla yapmaya çalışacaklar” dedi. 

“YEREL SEÇİMLERDE MANİSA HALKI İYİ PARTİ’NİN GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞACAK”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Belediyecilik koltuk için değil, halk için yapılır. Bu halk sizi kendilerine hizmet etmeniz için seçti. Bu kadar küçük işlemleri bile yapmaktan acizseniz o koltukları derhal terk edin. Manisalılara, Yunusemreli vatandaşlarımıza bu rezilliği yaşatmayın. Yerel seçimlerde İYİ Parti Manisa’ya bayrağını dikecek ve Manisa gerçek belediyecilik ile tanışacak. Merkezden kırsala, tüm mahallelerimize gereken hizmeti götüreceğiz. Siyasetin  vatandaşa hizmet için yapıldığını herkese göstereceğiz”  HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim