29.03.2022 tarihinde Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda; sofralık ve kurutmalık üzüm üretimi, zirai mücadele ile ilgili güncel gelişmeler, kaliteli ve kalıntısız üretim sonuçlarının elde edilmesi, ihracatta yaşanan problemler ve çözüm önerilerine ilişkin konular değerlendirildi.
Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Öztürk, "Ülkemizde kuru üzümün % 90’ı Manisa’ da üretilmektedir. Manisa'da 858.919 dekar alanda yaklaşık 40 bin aile bağcılıktan geçimini sağlamaktadır. Kuru üzüm ihracatının neredeyse tamamı İlimizden yapılmaktadır. Manisa sadece Türkiye'nin değil Dünya’nın da en önemli üzüm üretim merkezlerinden biridir.
Sultaniye Üzümü ülkemizin stratejik bir ürünü. Üzümde verim, kalite ve gıda güvenliğinin arttırılması, kuru üzümde Okratoksin-A konusunda yapılan çalışmalar, üzüm ihracatında karşılaşabilecek sorunlar, ihracat durumu, ihracatın İlimiz adına daha ileri seviyelere taşınması için yapılması gerekenlerin değerlendirildiği bu toplantımızın İlimiz ve Ülkemiz tarımı adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi
29.03.2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Ege Kuru Meyve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Özgür, İlçe Müdürleri, Odalar, Sivil Toplum Kuruluşları ile ihracatçı firmaların başkan ve temsilcileri katıldı.
Editör: TE Bilisim