Manisa İl Müftülüğü tarafından ‘Toplumun İnşasında Aile’ konulu panel düzenlendi. Manisa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü İdris Cirit, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas katıldı.

KONUŞMACILAR

Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut , “Ailede Merhamet ve Adalet”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç “Ailenin kuruluşunda ve korunmasında dini değerlerin rolü”, bir dönem Manisa Müftüsü olarak görev yapan Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan, “Dijital dünyada değerleriyle aile olmak” konulu sunum gerçekleştirdi.

AİLENİN DEĞERİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

 Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Manisa’da 2 adet Aile ve Rehberlik Merkezi’nin bulunduğunu kaydederek, toplumsal değerlerin önemli bir parçası olan ailenin değerini artırmak için çalıştıklarını söyledi. 

SANAYİLEŞME AİLE YAPILARINI SARSMAYA BAŞLADI

Oturum Başkanı Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, 18. yüzyıldan itibaren modernleşme ve sanayileşmenin gelişmesiyle beraber geleneksel aile yapılarının sarsılmaya başladığını açıkladı.

DİJİTAL DÜNYA DOĞRU KULLANILMALI

Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan, “Dijital dünyada değerleriyle aile olmak” konulu sunumunda,  ailenin kutsal bir müessese olduğunu belirtti.  Bugün günümüzde dijital dünyanın doğru kullanılmadığı zaman aile değerlerine büyük zararlar verdiğini kaydeden Cihan, bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. CÜNEYT HASÇELİK 

Editör: TE Bilisim