Sağlık Bakanlığı tarafından son açıklanan rakamlarda vaka sayılarının 57 bin, vefat sayısının ise 25 olarak gündeme gelmesi ile ilgili açıklamada bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, Kurban Bayramı'nda yapılan öpüşme ve kucaklaşma şeklindeki kutlamalar ve tatil sezonunda kalabalık alanlarda bulunmanın salgını yaygınlaştırabileceğini vurguladı.

Bakan Koca'dan aşı çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Omicron'a bağlı vakalar Türkiye'de de artış gösteriyor. Bayramda dikkat etmeli. Maskeyi zaruri kılan ortamlar biliniyor. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse hatırlatma dozunu ısrarla öneriyoruz. Aşıya bizim verdiğimiz önemi sizler de verin" diyerek vatandaşlara uyarıda bulunmuştu.

Vaka sayılarının düşüşe geçmesi ile birlikte tedbirlerin gevşetilmesinin ardından maske zorunluluğunun kaldırılması ve aşının unutulması salgının çok daha büyük boyutlara ulaşabilme tehlikesini de beraberinde getirdi. Yaz günlerinde bir parça daha açık mekanları kullanma şansı olduğunu belirten Prof. Dr. Yorulmaz, bu artışın sonbahara kalması durumunda salgının çok daha büyük boyutlara ulaşabilme tehlikesi olduğunu aktardı. 

Editör: TE Bilisim