Manisa’nın yıllardır en büyük sorunlarından biri olan ve sürekli büyük patlamaların yaşandığı Manisa çöplüğünde yeni sorunlar gün yüzüne çıktı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentte uzun yıllardır bekleyen çöp sorununu çözmek için Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisini hizmete açmıştı. Büyükşehir Belediyesi çöpleri buraya taşımaya başladı ancak endüstriyel atıkları ve çamaşır makinesi ile seramik yapımında kullanılan ve kimyasal madde içeren taşları tesise taşıması gerekirken eski çöplüğe dökerek çevre kirliliğine neden oluyor. 

CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Mali Müşavir Emrah Azboy, Şehzadeler ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde uzun yıllar çöplük olarak kullanılan alanda incelemelerde bulundu.

Yaptığı incelemeler sonrasında çöplüğe endüstriyel atıkların atıldığını ifade eden CHP’li Azboy, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ateş püskürdü. 

“ENDÜSTRİYEL ATIKLAR SUYUMUZU KİRLETİYOR”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yasal olarak suç işlediğini belirten CHP’li Şehzadeler Meclis Üyesi Emrah Azboy, “Manisa Büyükşehir Belediyesi yıllar önce Uzun Burun Katı Atık tesisisini açarak burada, çöplüğü boşalttı. Sözüm ona boşalttı ama endüstriyel atıkları buraya dökmeye devam ediyor. Aslında buraya dökmemesi gerekiyor. Uzunburun Katı Atık Tesisinde bunların imhasının yapılması gerekiyor. İmha yapmadığı halde buraya hem çamaşır makinesi taşlarını hem de başka taşları buraya döküyor ve çevre kirliliğine neden oluyor. Bunu normal şartlarda yapmaması gerekiyor. Bu taşlarda bulunan kimyasallar yağmurla birlikte toprağa karışıyor. Yağmurla birlikte suyumuzu kirletiyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi bunun denetleyicisi. Buna müsamaha ederek kendisi kamyonlarıyla beraber taşları buraya yığarak yasal olarak suç işliyor. Biz bu işi takipçisi olacağız” dedi.  LEYLA DOĞAN/CÜNEYT HASÇELİK
Editör: TE Bilisim