“3 İHALEYE KATILIM OLMAMIŞ”
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, üç yıl içerisinde yaşanan sorunla ilgili birçok kere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlığa gittiğini ancak net bir cevap alamadığını dile getirdi. 
Okulun yeni binasının yapımı konusunda 3 kere ihale gerçekleştirilmesine karşın katılım olmadığını bilgisine ulaştıklarını dile getiren CHP’li Gürtunca şu ifadelere yer verdi: “3 yıl önce bu okul yıkılmış ve halen daha yapımına başlanılmamış. Bu nedenle çevresindeki 5 mahalleye hitap eden okulun velileri çok mağdur durumda. Veliler şu anda çocuklarını 7 kilometre uzaklıktaki bir okula götürüp-getirmek zorunda kalıyor. Yaşanan bu sıkıntı konusunda bir çok kere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve kaymakamlığa gittik. Bize, bir ay sonra, iki ay sonra ihalesi yapılacak diye net bir cevap ortaya koyamadılar. Edindiğimiz bilgilere göre ise gerçekleştirilen 3 ihaleye ise firmalar katılmamış. Çünkü hem maliyeti yüksek bulmuşlar, hem de döviz kurundaki artış sebebiyle önlerini görememişler. Bu nedenle de ihaleye girmemişler. Yani okulun yapım işi yılan hikayesine dönmüş. Çanakkale Köprüsü’nü yaptılar, geçiş garantisi verdiler ve her ay milyonlarca euroyu yandaşların hesabına geçirdiler. Çanakkale Köprüsü’ne ödedikleri bir haftalık para ile bu okulu yapabilirlerdi. Ancak tercihlerini bir avuç yandaştan yana kullandılar.”
CHP’li Gürtunca açıklamasında ayrıca, velilerin servis konusunda yaşadığı mağduriyetin giderilmesi konusunda ilgili kurumlarla görüşmeler yaptığını, ancak görüşmelerden olumlu bir sonuç alamadığını ifade etti. 
CHP’li Gürtunca açıklamasını sonunda, 7 Temmuz’da okul için yeni bir ihale daha yapılacağını belirterek, konunu takipçisi olacaklarını dile getirdi. 

VELİLER İSYAN ETTİ: BU ÜLKENİN VATANDAŞI DEĞİLMİYİZ
CHP’li Gürtunca’nın açıklamasını ardından 3 yıldır okulları yapılmayan veliler isyan etti. 
1 çocuk annesi Havva Turan: “Bu okulda okudum ve mezun oldum. Bende çocuğumun bu okuldan mezun olmasını istiyorum. Biz okulumuzu istiyoruz. Bir servis parası veremiyoruz. Yaklaşık 3 senedir mağdur durumdayız. Devletimiz bizi ve çocuklarımızı unuttu.”
3 çocuk babası Hakan Taho: “Okulumuzun sadece yıkıldığını gördük. Şimdi ne zaman yeni bir okula başlanacak, ne zaman bitirilecek, ne zaman eğitim-öğretim faaliyetine başlayacağını bilmiyoruz. Kimse bilgi vermiyor. 7-8 kilometre mesafedeki başka bir okula çocuklarımızı yağmur, çamurda ve şimdide sıcaklarda çocuklarımızı okula götürüp getirmeye çalışıyoruz. 2019 salgın döneminde okul sadece bir ay eğitime açıldı. Sonra kapandı ve yıkıldı. Yaklaşık 3 yıldır bu çileyi çekiyoruz. Bu okula 5 mahallenin çocukları eğitim görüyordu. Bir an önce bu sıkıntının giderilmesi gerekiyor. 
2 çocuk babası Murat Gökçe: “3 yıl içerisinde çocuklarımız yağmurda, çamurda mağdur oldu. Çocuğumu okula bıraktığımda kimi zaman kilometrelerce yürüğü için ayakları sırılsıklam oluyordu. Başkalarının çocukları öğrencide bizim çocuklarımız öğrenci değil mi? Yazık günah değil mi? Biz bu ülkenin vatandaşı değilmiyiz? Şimdi sıcağın altında çocuklarımız okula gidip-gelmeye çalışıyor. Artık sesimizi duysunlar. Başka bölgelerdeki okulların ihalesi yapıldı ve inşaatına başlanılmak üzere. Böyle bir şey olmaz. Sadece seçimden seçime bizi hatırlamasınlar. Halkın içine giremedikleri için yaşanan sıkıntıları bildikleri yok. Artık yaşanan bu sıkıntıya bir çözüm bulsunlar.” 
5 çocuk annesi Birgül Kazancı: “Servis parası ödeyemediğim için çocuğumu her gün kilometrelerce mesafeye ben götürüp getiriyorum. Çünkü eşim şuanda işsiz. Evimizi geçindirmekte zorlanırken, servis ücretini nasıl ödeyebilelim. 3 yıldır sesimizi duyan yok. Bir anne olarak artık bu duruma çok üzülüyorum. Biz okulumuzu istiyoruz. Bizi ikinci plana atmasınlar. Bu okulu yapmayarak ülkenin geleceğine bir kelepçe vuruyorlar.” İHA
Editör: TE Bilisim