Manisa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı İkinci oturumu Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Ergün’ün katılmadığı toplantıya MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü başkanlık etti. 
Gündem maddeleri arasında öne çıkan madde ise 82. madde oldu. 17.02.2022 tarih ve 131 sayılı” Yunusemre ilçesi Karakoca Mahallesi 101 ada 291 parsele yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin Yunusemre Belediye Meclisinin 07.06.2022 tarih 97 sayılı kararının değerlendirilmesi ile ilgili raporu mecliste oylandı. 
Konuyla ilgili söz alan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, önemli açıklamalarda bulundu. Mersinli, yaptığı açıklamada, “82. madde yargıya taşındı. Buradan meclis üyelerinin vicdanına sesleniyorum. Tekrar düşünülmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Etik bulmuyorum. Bu konuya CHP olarak ret veriyoruz” dedi. 
Güzgülü, “Ben bu konuda konuşmak istemiyorum. Mahkemeye düştü konu. Mahkemeye düşmüş konuyu tartışmak çok gereksiz olur” dedi.  
Maddeye AK Parti ve MHP eve oyu verirken, CHP, İyi Parti, BBP ise hayır oyu verdi. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Bir sonraki toplantı Kurban Bayramı ve 15 Temmuz Demokrasi Bayramı nedeniyle 19 Temmuz 2022 Salı günü saat 18.00’da yapılacak. CÜNEYT HASÇELİK/LEYLA DOĞAN
Editör: TE Bilisim